Eğlence

Steven Spielberg’den karanlık çökünce izlenebilecek korku dizisi geliyor

steven spielberg quibi

Ünlü yönetmen Steven Spielberg, dijital eğlence sektörünün büyük bir destekçisi ve tasdikçisi değil. Dijital platformların ödüller için yarışmasına karşı tutumunu açıkça belirten ünlü yönetmen, bir yandan da dijital platformlarla ortak çalışmalar yapmaya devam ediyor. Steven Spielberg Quibi için yeni bir korku dizisi yazıyor. Sadece telefonlar üzerinde ve karanlık çökünce izlenebilecek olması ise Spielberg’in projesine farklı bir boyut kazandırıyor.

Henüz faaliyete geçmeyen Quibi’nin bel kemiğini kısa videolar oluşturacak. Platformun arkasında eski Disney yöneticisi Jeffrey Katzenberg ve eski HP CEO’su Meg Whitman bulunuyor. Kanada’da düzenlenen Banff World Media Festival etkinliğinde konuşan Katzenberg, Spielberg’in “After Dark” isimli dizinin 5-6 bölümünü şimdiden yazdığını belirtti. Dizinin 10 veya 12 bölüm sürmesi planlanıyor.

Spielberg’in dizinin sadece gece yayınlanmasını istemesi nedeniyle Quibi’nin mühendislik ekibi de yeni bölümlerin yayınlanması konusunda farklı bir çözüm geliştirdi. Her abonenin telefonundaki saatten yararlanacak olan Quibi, böylelikle güneşin batmak üzere olduğunu anlayabilecek. Variety‘nin haberine göre, güneş batmak üzereyken ekranda bir geri sayım sayacı belirecek. Bu sayaç sıfırlandığında güneş batmış olacak ve yeni bölüm yayınlanacak. Güneş doğduğunda ise dizinin bölümleri ertesi akşam yeniden ortaya çıkmak üzere kaybolacak.

Spielberg’in kendisine gelerek yazmak istediği süper bir korku dizisi olduğunu söyleyen Katzenberg, uzun zamandır bir şeyler yazmayan Spielberg’in yeniden masanın başına oturmasının muhteşem bir şey olduğunu dile getirdi.

Steven Spielberg Quibi için en önemli kozlardan biri olacak gibi görünüyor. Platformun yayın hayatına 6 Nisan 2020’de başlaması planlanıyor. Servisin reklam destekli paketine erişim için aylık 4.99 dolar ödenecek. Reklamsız pakete ise 7.99 dolar karşılığında erişilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER