Eğlence

Steve Wozniak’a göre jOBS’ta pek çok yanlış var

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak Bloomberg’e verdiği röpörtajda yenilikten Oracle CEO’su Larry Ellison’a kadar pek çok konudaki görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Ancak Wozniak’ın röpörtajında en geniş kapsamlı yeri geçtiğimiz cuma günü vizyona giren ve Apple’ın diğer kurucusu Steve Jobs’un hayatının anlatıldığı ”jOBS” aldı. Filmin gece yarısı galasına katılan Wozniak, başrolünde Ashton Kutcher’ın oynadığı filmden pek etkilenmediğini açık bir biçimde belli etti.

jobs-fragman-220613

jOBS’ta yanlış pek çok şeyin olduğunu söyleyen Wozniak, filmin Jobs’u genç girişimcilik günlerindeki kusurlara bakmadan yanlış bir biçimde yücelttiğini ve Apple’ın kuruluş günlerinde Jobs’un etrafında olan diğer insanların hakkını teslim etmediği eleştirisinde bulundu. Wozniak tanıdığı insanların hak ettiği saygıyı görmemesinden ötürü duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getirdi.

Gizmodo’ya yazdığı film yorumunda Ashton Kutcher’ın Steve Jobs rolündeki performansını genel anlamda beğendiğini söyleyen Wozniak, Kutcher’ın Jobs’a ”fazla hayran” bir gözle baktığını ve bundan dolayı Jobs’un işleri yönetmedeki kusurlarını göremediğini belirtti. Wozniak eğer isteseydi Kutcher’a danışmanlık verebileceğini de sözlerine ekledi. Bu sözlerine rağmen, Wozniak filmde eşinin ve kendisinin ”hor görüldüğü” gerekçesiyle danışmanlık vermeyi reddetmişti. Senaryosu Aaron Sorkin tarafından kaleme alınan bir diğer Steve Jobs filmine danışmanlık yapan Wozniak, jOBS’taki hataları niçin düzeltmediği sorusuna ise ”Meşgul bir hayatım var ve film hayatımın çok meşgul bir döneminde geldi.” yanıtını verdi.

Oracle CEO’su Larry Ellison’ın Apple ile ilgili karamsar yorumları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Wozniak, Apple’ın çöküşüne dair tahminlerin halen olgunluktan uzak olduğunu ifade etti. Bu konuda yorum yapmak için geniş bir zamanın olduğunu söyleyen Wozniak, Apple’ın yenilik küresinin dışında kaldığı yorumunu yapmanın henüz doğru olmadığını ve Apple’ın bazen herkesten büyük sürprizler hazırlayabileceğini sözlerine ekledi.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER