Teknoloji

Steve Wozniak’a göre Apple yenilik bakımından Microsoft’un gerisinde kalıyor

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, TEDx Brüksel konferansı sırasında kendisine sorulan çeşitli sorulara cevaplar verdi. Yaşadığı pişmanlıklar, geleceğin teknolojileri hakkında düşündükleri ve Scott Forstall’ın Apple’dan ayrılmasının yanı sıra kendisinden inovasyon bakımından Apple ile Microsoft’u karşılaştırması da istendi.

Wozniak, Microsoft’un Apple’dan daha yenilikçi bir şirket hâline gelmesinin kendisini endişelendirdiğini kaydetti. Microsoft’un insanları etkileyecek ve onlara bir şeylerin değiştiğini düşündürtecek ürünler üretme konusunda daha aktif olduğunu kaydeden Wozniak onların herkesle aynı yöne gitmediğinin altını çizdi. Ayrıca Wozniak Microsoft’un geride kalan üç yılı cesur ve yenilikçi düşünceler için harcarken Apple’ın ise sadece en yeni iPhone’ları çıkarmakla ilgilendiğini ve biraz geride kaldığını vurguladı.

Her ne kadar Apple her yıl ürünlerini geliştiriyor olsa da, Wozniak’a göre geliştirmek Apple tarzı yenilikçilik değil. Macintosh’un ilk çıktığı zamanlardaki kötü zamanları hatırlatan Wozniak şirketin her yıl sadece yeni ve geliştirilmiş modeller çıkarmakla yetindiğini kaydetti. Apple’ın kurucusu şirketin bu kötü zamanlara doğru yol alıyor olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Gerçekleştirdiğimiz detaylı HTC Windows Phone 8X incelemesinde de dile getirdiğimiz gibi Microsoft’un Windows Phone 8 ile gerçekten yenilikçi bir yaklaşım ortaya koyduğu, diğerlerinden farklı şeyler yaptığı görülüyor. Bu noktada Wozniak’ın Microsoft ile ilgili olarak dile getirdiği düşünceler bizim inceleme sırasında yazdıklarımızla da paralellik taşımakta.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER