Teknoloji

Steve Wozniak: Apple teknolojide devrim yapmak için fazla büyük

Steve Wozniak: Apple teknolojide devrim yapmak için fazla büyük

steve wozniakApple kurucularından Steve Wozniak, yaptığı sıra dışı yorumlarla teknoloji dünyasının en renkli kişilikleri arasında yer alıyor. Kurucusu olduğu şirketin hamlelerini değerlendirirken de sözünü sakınmayan Wozniak, Apple’ın teknoloji dünyasında “sıradaki büyük şey”i bulmak için çok büyük bir şirket olduğunu dile getirdi.

Bloomberg’e konuşan Apple kurucusu, teknolojide önümüzdeki yıllarda gerçekleşmesi muhtemel devrimler hakkında konuştu. Bu devrimleri gerçekleştirebilecek şirketler hakkında da tahminlerde bulunan Wozniak, Apple’ı adaylar arasında saymadı. Wozniak, kurucusu olduğu şirketini neden adaylar arasında saymadığına açıklık getirmekten geri kalmadı.

Wozniak, Apple’ın çok büyük bir şirket olduğunu ve bu nedenle devrimci bir harekette bulunmasının kolay olmadığını ifade etti. Google, Facebook, Apple ve Microsoft gibi şirketlerin dünyayı değiştirdiğini söyleyen Wozniak, Tesla’yı da bu grubun içine kattı. Devrimci fikirlerin gençlerden çıktığını söyleyen Apple kurucusu, büyük şirketlerden böyle fikirlerin gelmediğini ifade etti.

Wozniak, küçük şirketlerin daha rahat biçimde risk alabildiğine dikkat çekti. Küçük şirketlerin kurucularının diledikleri ürünleri ürettiğini söyleyen Apple kurucusu, karar alma sürecine çok kişinin katılmamasının işleri kolaylaştırdığını belirtti.

Yapay zekâyı şu anda en gözde alan olarak gördüğünü söyleyen Wozniak, sürücüsüz otomobillerin de önümüzdeki beş yılda insanların hayatlarını değiştireceğine inandığını dile getirdi.

Steve Wozniak Tesla’nın geleceğini parlak görüyor

Wozniak’ın bu düşünceleri ışığında Tesla’yı geleceği en parlak şirketler arasında göstermesine şaşırmamak gerekiyor. Tüm büyük otomobil üreticileri otonom araçlar geliştirse de, Wozniak Tesla’nın geleceği konusunda umutlu görünüyor.

İLGİLİ HABERLER