Teknoloji

Steve Wozniak Apple’dan katlanabilir telefon bekliyor

Steve Wozniak: Apple teknolojide devrim yapmak için fazla büyük

Katlanabilir telefonlar, 2019 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2019) en popüler gündem maddelerinden biri olmuştu. Samsung ve Huawei gibi akıllı telefon pazarının önde gelen oyuncuları, ilk katlanabilir telefonlarını Barselona’da da sergilemişti. Büyük oyuncuların katlanabilir telefonlara yönelmesinin ardından gözler Apple’ın bu konuda ne yapacağına çevrildi. Cupertino merkezli şirketten katlanabilir telefon bekleyenler arasında şirketin kurucularından biri olan Steve Wozniak da bulunuyor.

Apple’ın katlanabilir telefon çıkarmayı değerlendirdiğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin patentini aldığı katlanabilir telefon tasarımlarının ortaya çıkmasıyla birlikte bu konudaki dedikodular biraz daha artmıştı. Buna rağmen, Apple’ın 2019’da katlanabilir bir iPhone modeli çıkarması beklenmiyor.

Steve Wozniak Apple’dan sürpriz bekliyor

Bloomberg‘e konuşan Wozniak; Apple’ın Touch ID, Face ID, Apple Pay gibi teknolojilerle öncü rolünü üstlendiğini, ancak aynı öncülüğün katlanabilir telefonlar konusunda gösterilemediğini belirtti. Kendisinin de katlanabilir bir telefon istemesi nedeniyle bu konunun kendisini endişelendirdiğini söyleyen Wozniak, Apple’ın daima arka planda çalışmalar yürüttüğünü ve bu sürpriz sever anlayışın kendisini umutlandırdığını dile getirdi.

Steve Wozniak Apple’dan bir sürpriz beklese de, şirketin 2020 öncesinde katlanabilir telefon çıkarma ihtimali oldukça düşük. Samsung ve Huawei‘nin katlanabilir telefonlarının göreceği ilgi de Apple’ın nihai kararını vermesi konusunda etkili olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER