Teknoloji

Steve Wozniak insanların eski bir Apple-1 için 500 bin doları gözden çıkarmasına şaşırmıyor

steve-wozniak-080213

Apple’ın ilk ürünleri teknoloji dünyasının en çok arzulanan antika parçalarının başında geliyor. Ancak eski Apple ürünlerine yönelik bu ilgi konusunda şirketin hayatta kalan iki kurucusu aynı fikirleri paylaşmıyor. Computerworld’e konuşan Steve Wozniak, gösterilen bu ilgiyi garip bulmadığını belirtti. Apple’ın dünyanın en büyük markası olduğunu söyleyen Wozniak, etrafta çok az sayıda Apple-1 kaldığına da dikkat çekti. Wozniak bu ilginin Apple’ın başlangıcından bu yana dünyada yaşanan değişimle de bağlantılı olduğunu dile getirdi.

Bir diğer Apple kurucusu Ron Wayne ise Apple-1’in gördüğü ilgiye şaşıranlar arasında yer alıyor. Çok şaşırdığını açıkça belirten Wayne, Apple-1’ın gelişiminde aslan payının Steve Wozniak’a ait olduğunu itiraf etmekten kaçınmıyor. Son yıllarda Apple’ın ilk bilgisayarları teknoloji dünyasında yoğun bir ilgi görüyor. Gerçekleştirilen müzayedelerde ilk Apple bilgisayarları yüz binlerce dolar karşılığında alıcı buluyor. Hatta Apple’ın antikalarına yönelik ilgi bilgisayarlarla da sınırlı kalmıyor. 2011 yılında gerçekleştirilen bir müzayede de şirketin kuruluş kontratı 1.6 milyon dolar karşılığında alıcı bulmuştu.

Müzayede ev Christie’s önümüzdeki ay içinde Ron Wayne’in özel arşivinde bulunan Apple ile ilgili belgeleri satışa çıkaracak. Ron Wayne’in Apple Arşivi adını taşıyan koleksiyon için müzayede evi 30 ila 50 bin dolar arasında fiyat biçiyor. Koleksiyon için teklif verme süreciyse 11 Aralıkta başlayacak.

İLGİLİ HABERLER