Teknoloji

Steve Jobs’un biyografisi Apple’da tasarıma verilen birincil önemi ortaya koyuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steve Jobs Apple’daki ekibini ölümünden sonra “Steve olsa ne yapardı?” şeklinde düşüncelere kapılmamaları konusunda uyarmış. Apple yönetim kurulu üyelerinden Al Gore bunu AllThingsD ile gerçekleştirdiği bir röportajda açık etti. Yine de, Steve Jobs yeni ürünlerin üretiminde tasarımın önem verilecekler listesinin en başında yer alması konusunda bir çeşit vasiyette de bulunmuş.

Al Gore’un anlattığına göre Steve Jobs ölümünden önceki günlerde ekibine “Steve olsa ne yapardı diye sormayın, kendi sesinizi takip edin” öğüdünü vermiş. Ne var ki, bununla birlikte ruhani eşi ve Apple’ın tasarım şefi olan Jonathan Ive’e dokunulmaması konusunda da tavsiyede bulunmuş. Walter Isaacson’ın kaleme aldığı Steve Jobs biyografisinde Ive’in Apple’da diğer tüm yöneticilerden daha fazla operasyon gücü olduğundan bahsediliyor. Kimse Ive’e ne yapması gerektiğini söyleme hakkına ve cesaretine sahip değilmiş, tasarım şefi “kurduğu yöntemle” ilerlermiş.

Al Gore, Steve Jobs’un yönetim ekibinde mükemmeliyet ve yaratıcılığın kapısını açacak tecrübe ve bağlılığın yetiştirilmesi konusunda büyük bir görkeme sahip olduğunu belirtiyor, buna rağmen söz konusu tasarım olunca herşey Ive’in elindeymiş gibi görünüyor ve Steve Jobs’un ölmeden önce söylediklerine bakılacak olursa, bu böyle devam edecek gibi görünüyor.

Bir örnek vermek gerekirse, geçtiğimiz ocak ayında ABD’de piyasaya çıkan CDMA tabanlı iPhone 4‘te neden LTE desteğinin yer almadığı konusunda eleştiriler yapılmış, Apple da LTE destekli radyo modülünün tasarıma olumsuz yönde etki edeceği gerekçesiyle konmadığını kabul etmek zorunda kalmıştı.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER