Teknoloji

Steve Jobs’tan Android’e eleştiriler, Andy Rubin’in Jobs’a Twitter üzerinden kodlanmış açıklık cevabı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steve Jobs’un dünkü Apple telekonferansında Google’ı hedef alan sözleri oldukça ilginçti. Jobs Google’ın Android ve iOS’i sırasıyla “açık” ve “kapalı” olarak nitelendirmesini ve bu şekilde bir karşılaştırma yapmasını kurnazca bulduğunu söyledi. Bununla birlikte Jobs, her iki işletim sisteminin karşılaştırılmasının “parçalara ayrılmış” ile “bütün hâline getirilmiş” olanın karşılaşmasından ibaret olduğuna inanıyor.

Steve Jobs sundukları bütün yapının hem Apple hem de kullanıcıları için bir kazanç olduğunu düşünüyor. “Google’ınkiyle karşılaştırdığımızda bütünlüğün bizim yaklaşımımızın en güçlü tarafı olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuşan Apple’ın CEO’su “sadece cihazlarının çalışmasını isteyen insanlara satış yaptığınızda bütünlük ayrılmışlığı her zaman yenecektir” şeklinde de bütünlük stratejilerine olan inancını ortaya koyuyor. Ayrıca Jobs, yazılım geliştiricilerinin de tek ve parçalanmamış bir platformda “daha yaratıcı” olacaklarına inanıyor.

Steve Jobs’un dünkü toplantıda söylediği sözlerden etkilenen Android’in yaratıcısı Andy Rubin Twitter’da Apple’a cevap verdi. Her ne kadar Andy Rubin’in hesabında “verified account” etiketi yer almasa da, yani bu Andy Rubin’in gerçek olmama ihtimali de olsa da, ilgili tweet Android kullanıcılarının işletim sisteminin çekirdeğine ne kadar kolay bir şekilde erişebileceğini ortaya koyuyor.

“the definition of open: ?mkdir android ; cd android ; repo init -u git://android.git.kernel.org/platform/manifest.git ; repo sync ; make? ? Andy Rubin”

Git, Google’ın Android kaynak kodu deposuna verilen ad, her kullanıcının erişimine açık, dağınık bir yeniden gözden geçirme ve kontrol sistemi. Andy Rubin’in Twitter’a yazmış olduğu bu erişim kaynak kodu Apple’ın Google’a ve Android’e yönelik eleştirilerine yeterli bir cevap gibi durmuyor, Google’ın resmi bir açıklama yapmaasını bekliyoruz.

İlgili – Twitter (@Arubin)

İLGİLİ HABERLER