Manşetler

Steve Jobs ve Rupert Murdoch sadece iPad’e özel bir dijital gazete üzerinde mi çalışıyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın başı Steve Jobs ve Newscorp’un başı Rupert Murdoch iPad ile birlikte yeni nesil bir gazetenin kapılarını açmak üzere harekete geçiyorlar. İki kuruluş yaklaşık birkaç aydır New York’ta geliştirme çalışmaları yürütüyor. Bu çalışmaların sonucunda “The Daily” adı verilen ve dünyanın iPad gibi tablet tarzı cihazlara özel olarak tasarlanmış ilk gazetesi ortaya çıkacak. Bu dijital gazetenin gelecek yılın başında ABD’de çıkması bekleniyor.

Sözü edilen dijital gazeteyle birlikte medya devi Rupert Murdoch gazete işini basılı ortamın ötesine taşımayı amaçlıyor. Kindle cihazlarında olduğu gibi bu yeni tarz gazete iPad sahiplerine otomatik olarak gönderilecek. Böylelikle iPad sahipleri her sabah cihazlarını açıp o günkü gazetelerini hiç beklemeden okumaya başlayabilecek.

Apple’ın iyi bir içerik aboneliği servisine olan ihtiyacıyla News Corp’un içeriğini parayla satmak için yeni ortam arayışları söz konusu dijital gazete iddialarını da destekliyor. Ortaya çıkan bu son gelişme geleneksel basılı medyanın günlerinin sayılı olduğuna dair bir kanıt sayılabilir. iPad’in giderek artan satış oranı, bunun yanında Apple’ın tabletine rakip olan cihaz sayısının gelecek yılla birlikte artacağına dair beklenti tabletlerin gelecekte hayatımıza daha fazla gireceğini gösteriyor.

İlgili – Guardian

İLGİLİ HABERLER