Eğlence

Steve Jobs’un terliklerine açık artırmada ödenen para dudak uçuklattı

steve jobs

Apple‘ın kurucusu ve CEO’su Steve Jobs’un eski terlikleri, açık artırmayla satıldı. Terliklere ödenen fiyat ise dudak uçuklatacak türden. CNN’in haberine göre, alıcı terlikler için 218 bin 750 dolar ödedi. Alıcının bu bedel karşılığında terliğin 360 derecelik NFT’sinin de sahibi olduğunu belirtmekte fayda var.

Birkenstock’un Arizona modeli olan terliklerin Apple’ın kurulduğu sıralarda Jobs tarafından giyildiği belirtildi. Jobs’un mirasını yöneten Mark Sheff tarafından adeta son anda “çöpten çıkarılan” terlikler, geçtiğimiz hafta Julien’s Auctions müzayede evi tarafından açık artırmaya çıkarıldı.

Mark Sheff, sandaletleri çöpe gitmekten nasıl kurtardığını 2016’da Business Insider’da yayınlanan bir makalede anlattı. Jobs’un çok az şeyi sakladığını söyleyen Sheff, terlikleri Jobs tarafından çöpe atılmaktan son anda kurtardığını belirtti. Jobs’un eşyalarından bazılarını arkadaşlarına, bazılarını bahçe bakımıyla sorumlu olanlara ve bazılarını da yardım kuruluşlarına verdiği söyleyen Sheff, sonunda ellerinde kalanların “gelişigüzel” bir koleksiyon olduğunu dile getirmişti. NPR’ın haberine göre, Sheff’in ilk olarak 2016’da açık artırmaya çıkarılan terliklere o dönemde 2 bin dolar ödendi.

Yeni müzayedede ise Jobs’un terliklerinin ve NFT’sinin 60 ila 80 bin dolar arasında bir para getirmesi bekleniyordu. Ancak müzayedenin sonunda beklentilerin bir hayli aşıldığı görülüyor. Müzayede sayfasında terliklerin bir hayli kullanılmasına rağmen, iyi durumda olduğu belirtiliyor. Terliklerin alıcısının ismi açıklanmış değil.

Steve Jobs’un eşyaları açık artırmalarda büyük ilgi görüyor

Steve Jobs’un hatıraları açık artırmalarda büyük ilgi görüyor. 2012’de Steve Jobs’un yazdığı bir not ve çalışır durumdaki bir Apple I ana kartı açık artırmayla 400 bin dolar karşılığında satılmıştı. Jobs’un veto ettiği VideoPad’in az sayıdaki prototipinden biri ise 14 bin dolar karşılığında alıcı bulmuştu.

İLGİLİ HABERLER