Teknoloji

Steve Jobs Samsung ile patent pazarlıklarının kapısını açan kişiymiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-tab-10-1-inceleme-00022

Apple’ın eski CEO’su Steve Jobs 2010 yılında Samsung’un yönetimiyle kişisel temas kurmuş ve devam eden patent davalarından önce Güney Koreli şirkete doğru şeyi yapma fırsatı tanımış. WSJ’nin haberine göre bu ayrıntı Avustralya’da devam eden Apple-Samsung duruşmasında savunma yapan Apple avukatları tarafından paylaşılmış.

Jobs’un işe karışması sadece bir zeytin dalı uzatmakla sınırlı kalmış. Apple yöneticisi Richard Lutton çapraz sorgu sırasında görüşmelerin Steve Jobs’un temasıyla başladığı, ancak sonrasında kendisinin görüşmelere katılmadığını belirtmiş. Lutton Samsung’u kendileri için önemli bir bileşen sağlayıcısı olarak nitelendirdi. Gerçekten Güney Koreli şirket Apple’ın iPad ve iPhone serisi cihazlar için başta bellek yongaları olmak züere çeşitli bileşenler sağlıyor. Yapılan hesaplar bir adet 16 GB GSM iPhone 4’ün üretimi sırasında Samsung’un kasasına 45.68$ girdiğini göstermişti. Lutton’ın belirttiğine göre amaçları onlara doğru şeyi yapmak için bir şans vermekti.

Açıkça görülüyor ki, Apple’ın doğru tanımı Samsung’unkiyle uymamış ve sonuçta iş mahkemelere taşınmış. Ne var ki, şirket kullandığı bir adet tartışmalı özelliği devre dışı bırakmayı uygun görmüş. Seçmeli reddetme olarak adlandırılan bu teknoloji dokunmatik cihazın ekranına maksat dışı yapılan dokunuşları önlemeyi amaçlıyor. Dünkü duruşmada Samsung avukatı David Catterns, bu işlev olmadan da idare edebileceklerini, bunun önemsiz olduğunu daha önce söylediğini dile getirdi.

Samsung Galaxy Tab 10.1 için Avustralya’da geçici yasaklama kararının alınıp alınmayacağı gelecek hafta görülecek duruşmada belli olacak. Yargıcın önümüzdeki duruşmada kararı vermesi bekleniyor.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER