Teknoloji

Steve Jobs radyasyon ölçüm uygulamasıyla ilgilenmiyor

Eğer cep telefonunuzdan yayılan radyasyon seviyesini merak ediyorsanız, bunu bir uygulama sayesinde öğrenmeniz mümkün. Tabii, bunun için bir BlackBerrry ve Android cihazına ya da bir iPhone’a sahip olmanız gerekiyor. Aslında işin iPhone tarafı biraz karışık, bunu baştan söyleyelim.

İsrailli bir yazılım şirketi olan Tawkon, cep telefonunun yaydığı radyasyon seviyesini ölçen uygulamasını Apple’ın App Store’una kabul ettirmek için defalarca başvurmasına rağmen sürekli ret cevabı almış. Son olarak doğrudan Steve Jobs’a e-posta gönderen şirketin yöneticisi “İlgilenmiyoruz” gibi kısa ve net bir cevap almış. Bu durumda Tawkon yönünü jailbreak edilmiş iPhone’lara çevirmiş ve uygulamasını Cydia ve kendi web sitesi üzerinden indirilmeye sunmuş.

Tawkon’un uygulaması yukarıda belirttiğimiz gibi telefonunuzdan yayılan radyasyonun oranını, bunun yanında ev veya ofis gibi yüksek radyasyon seviyelerine maruz kalınabilecek alanları ölçüyor. Uygulama geçen ilkbahardan beri BlackBerry AppWorld’de, eylül ayından beri de Android Market’te mevcut. Şirketin yöneticisi Gill Freelander’ın yazdığına göre, Cupertino’daki yöneticiler bu uygulamanın işlevselliğini ve grafiklerini beğenseler de, bu uygulamayı mağazaya kabul etmemişler.

Aşağıdaki fotoğrafta Tawkon yöneticisi ile Steve Jobs arasındaki yazışma yer alıyor.

İlgili – Tawkon

İLGİLİ HABERLER