Eğlence

Steve Jobs yeni filmlerin iTunes’tan kiralanması fikrini 2010’da ortaya atmış

steve jobsApple’ın yeni filmlerin sinemalardan sadece iki hafta sonra iTunes üzerinden kiralanabilmesi şeklinde bir proje için çalıştığı geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin bu projesi için büyük film stüdyolarıyla görüşmelerini sürdürdüğü belirtiliyor. Bu fikrin ilhamı ise Apple’ın 2011’de vefat eden efsanevi kurucusu ve CEO’su Steve Jobs’tan gelmiş gibi görünüyor.

Jobs, 2010’da D8 konferansı sırasında katıldığı bir panelde bu konudaki düşüncelerini dile getirmiş. “Çok para harcamaya gönüllü olanlar için vizyon filmlerini DVD’si çıkmadan önce evde izlemenin bir yolu olacak.” şeklinde konuşan Apple kurucusu, şirketinin bugün yaptığı girişimin ilham kaynağı gibi görünüyor. Dedikodulara göre, vizyon filmlerinin iTunes üzerinden 25 ila 50 dolar gibi bir fiyat karşılığında kiralanması planlanıyor. Bu fiyat aralığının Jobs’un “çok para” kriterine uygun olduğu söyleniyor.

Steve Jobs panelde o dönemin çoğu önemli gündem maddesine değinmiş

Jobs, deneyimli gazeteciler Kara Swisher ve Walt Mossberg’in sorularını yanıtladığı 95 dakikalık panelde o dönemin önemli gündem maddelerine dair açıklamalarda bulunmuş. Adobe Flash’a yönelik öfkesini bir kez daha yansıtmaktan sakınmayan Jobs, Adobe’nin işleri mantıksız bir çerçeve içinde yürütttüğünü iddia etmiş. O dönem epey konuşulan “Barda unutulan iPhone 4 prototipi” konusuna da değinen eski Apple CEO’su, Walt Mossberg’in sorusu üzerine Google ile ilgili bazı açıklamalar yapmaktan da geri kalmamış.

İLGİLİ HABERLER