Eğlence

Steve Jobs: “iPod Classic’i öldürmek gibi bir planımız yok”

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Büyük bir müzik kütüphanesine sahip olup bunu her yerde yanında taşımak isteyenler için en uygun cihaz iPod Classic gibi görünüyor. Bu cihazın son zamanlarda güncellemelerden yoksun bırakılması iPod Classic hayranlarının kafalarında Apple’ın bu ürünü sonlandırıp sonlandırmayacağına dair soru işaretleri oluşturmuş durumda. Apple’ın CEO’su Steve Jobs’a bu konuyla ilgili bir e-posta gönderen bir iPod Classic hayranı rahatlatıcı bir cevap almış.

MacRumors sitesine göre gerçek olan bu e-posta yazışmasında Steve Jobs, kendisine soru soran bu kişiye iPhone’u üzerinden “Böyle bir planımız yok.” şeklinde kısa bir mesaj göndermiş. 2005 yılında tanıtılan, şarkı dinlemenin ve fotoğraf görüntülemenin yanı sıra video izlemeye de olanak sağlayan iPod Classic son yıllarda önemini kaybeden bir cihaz görüntüsünde. Apple tüm güncellemelerini iPod nano ve iPod touch’a yoğunlaştırmış durumda. Tasarımında bir değişiklik yapılmayan 160 GB kapasiteli bu cihazın genellikle kalınlığı ve fiyatı değişiyor.

Toshiba’nın 220 GB kapasiteli sabit diski iPod Classic’in mevcut kasasına sığacak büyüklüğe sahip. Bu durumda iPod Classic’in yeni versiyonunda bir kapasite artışı görmek mümkün olabilir. Acaba kapasite arttırımı ile birlikte tasarımda da bazı değişiklikler yapılabilir mi? Bunu birkaç ay içinde göreceğiz.

İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER