Teknoloji

Steve Jobs ilk iPhone’un arkasına bir tuş yerleştirmek istemiş

tim cook steve jobs

steve jobs iphoneiPhone, tek tuşlu tasarımıyla modern akıllı telefon pazarının şekillenmesinde önemli bir rol oynamıştı. Apple’ın kurucusu ve eski CEO’su Steve Jobs da hayatını kaybedene kadar vizyonuyla iPhone’un tasarım sürecine yön vermişti. Yeni yayınlanan bir kitap, Jobs’un orijinal iPhone ile ilgili önerilerinden birinin uygulanmadığını gösteriyor.

Brian Merchant imzalı kitap, “Tek Cihaz: iPhone’un Gizli Tarihi” adını taşıyor. Kitap için 19 yılı aşkın bir süre boyunca Apple’da tasarımcı olarak görev yapan Imran Chaudhri ile konuşan Merchant, ilginç bilgilere ulaşmış. Orijinal iPhone tasarımının tuş barındırmadığını söyleyen Chaudhri, daha sonra ihtiyaç üzerine ana ekran tuşunun telefona yerleştirildiğini belirtiyor.

Tecrübeli tasarımcı ana ekran tuşunun yerleştirilmesinin ardından Jobs’un telefonun arkasına da bir tuş eklemek istediği bilgisini veriyor. Apple kurucusunu bu fikirden kendisinin vazgeçirdiğini dile getiren Chaudri, Jobs’a insanların cihaza güvenmelerini sağlamaları gerektiğini söylediğini de ifade ediyor.

Steve Jobs tasarım konusunda katı çizgilere sahipti

Jobs’un en önemli yönlerinden birisi de tasarım konusundaki titizliği ve katılığıydı. Dolayısıyla Chaudhri’nin Jobs’u arka panel tuşundan vazgeçirmiş olmasının görünenden daha zor bir başarı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER