Teknoloji

Steve Jobs hayattayken Apple Watch gündeme gelmemiş

apple watch series 3

steve jobsApple’ın tasarım şefi Jony Ive, 1992’den bu yana Cupertino merkezli şirkette görev yapıyor. Hâli hazırda dünya genelinde milyonlarca kişinin kullandığı pek çok ürünün arkasındaki isimlerden biri olan Ive, Hodinkee isimli yaşam tarzı dergisine verdiği röportajda ilginç bilgiler paylaştı. Ive, şirketin kurucusu ve eski CEO’su Steve Jobs hayattayken Apple Watch gibi bir ürün üretmenin hiç gündeme gelmediğini belirtti.

Jobs ile akıllı saatler konusunda konuşmadıklarını söyleyen Apple’ın baş tasarımcısı, uzun yıllar beraber mesai yaptığı Apple kurucusunun saat taktığını da görmediğini ifade etti. Ive Apple Watch’un ilk kez Jobs’un hayatını kaybetmesinden birkaç ay sonra 2012’nin başlarında gündeme geldiğini belirtti.

Uzun zaman alan değerlendirme sürecinde aceleci davranmadıklarını söyleyen Ive, bu süreçte şirket olarak motivasyonlarını ve kullanıcılarına kazandırdıklarını da düşündüklerini dile getirdi. Apple’ın baş tasarımcısı, 1970’lerden bu yana anlaması ve erişimi zor teknolojileri daha anlaşılır ve daha erişilir kıldıklarının da altını çizdi.

Ive röportajında ilk Apple Watch’un hazırlık sürecinde yaşananlar konusunda da bilgi verdi. Geleneksel saat uzmanlarıyla bir araya geldiğini belirten Apple’ın baş tasarımcısı, öncelikli olarak saatlerin fiziksel doğasını anlamaya çalıştığı dile getirdi. Bu süreçte hem görselliğe hem de işlevselliğe önem verdiklerini söyleyen Ive, sağlık ve zindelik konularının ilk günden bu yana Apple Watch projesinin önemli parçaları olduğunu belirtti.

Apple, Steve Jobs hayatını kaybettikten sonra genel olarak Jobs’un prensiplerine bağlı kalmış olsa da, yaygın trendler çerçevesinde bazı değişiklikler yapmayı seçmişti.

İLGİLİ HABERLER