Eğlence

Steve Jobs: AirPlay desteği 2011’de Safari ve üçüncü parti uygulamalardaki videolara da eklenecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steve Jobs’un kendisine e-posta ile soru yönelten Apple ürünleri kullanıcılarına gönderdiği kısa ve öz cevaplar hem haklı bir üne hem de Cupertino’nun gelecekteki planlarına ışık tutan birer ipucu niteliğine sahip. Bu seferki kullanıcı sorusu iOS 4.2 ile birlikte iPhone, iPod touch ve iPad’e eklenen AirPlay özelliğiydi:

“Merhaba, son günlerde hem iPhone 4’ümü hem de iPad’imi 4.2’ye yükselttim. Sanıyorum ki en beğendiğim özellik Airplay. Bu özellik gerçekten müthiş ve içerik paylaşımını kesintisiz hâle getiriyor. Daha yeni Apple TV aldım ve Airplay’i Safari ve üçüncü parti uygulamalardaki videoları da çalıştıracak hâle getirip getirmeyeceğinizi merak ediyorum. Umarım bir cevap alırım.”

Steve Jobs’un cevabı ise şu şekilde oldu:

“Evet, Airplay’e bu özellikleri 2011’de eklemeyi düşünüyoruz.

iPhone’umdan gönderildi.”

Herkes AirPlay’in iOS’teki standart video kontrolörünü kullanan herşeyi desteklemesini istiyor, ancak mevcut uygulama oldukça sınırlı tutulmuş durumda. Çoğu durumda sadece ses aktarımı yapılırken, sadece iPod uygulaması, iPod touch ve iPad’deki video uygulaması ve YouTube uygulaması video aktarımı da yapabiliyor. App Store’dan dağıtılan üçüncü parti uygulamalar için ses desteği bulunuyor, ancak Apple bunun için henüz uygun bir API yayınlamadığı için video desteği eklemek de mümkün olmuyor.

Uygulama geliştiricileri bu kısıtlamayı tek bir satırlık kodla, jailbreak yapanlar da Cydia üzerinden sunulan AirVideoEnabler adlı araçla kaldırabiliyorlar. Bu nedenle Apple’ın bu sorunu çözüp herkesin cihazına herhangi bir gelişmiş işlem uygulamadan üçüncü parti uygulama videolarını da AirPlay ile aktarmalarına imkan tanıması önemli.

İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER