Teknoloji

Steve Jobs 7 inç’lik iPad dedikodularının önünü kesti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir süredir dedikodusu yapılan 7 inç’lik iPad’i gerçekten görüp görmeyeceğimize dair merak içinde olanları ikna edecek bir cevap Apple’ın geride bıraktığımız gece saatlerinde düzenlediği dördüncü mâli çeyrek yılı telekonferansında gizli. Bu toplantıda sadece Steve Jobs’un Google, RIM ve Nokia’ya salvoları yoktu, Apple’ın CEO’su son günlerde sıklıkla yazıp çizilen daha küçük ekranlı iPad dedikodularına da bir nokta koydu:

“7 inç’lik bir tablet üretmeyeceğiz, çünkü daha düşük bir fiyat noktasına inmek istemiyoruz. Ayrıca 7 inç’lik tabletin insanların istediği kullanıcı deneyimini yakalamak için çok küçük olduğunu düşünüyoruz. Biz kararları alırken, bu kararların maliyetle ilgisi yoktur, mevzu işe yazılımı da kattığınızda ortaya çıkan değerle ilgilidir. Tüm amacımız en iyi ürünleri agresif fiyatlarla sunmaktır.”

İşte Steve Jobs’un dünkü telekonferansta yaptığı konuşmadan bir kesit, fazla yoruma gerek bırakmıyor. Steve Jobs’a göre daha büyük olan daha iyidir, 7 inç’lik bir ekran kullanıcılara ihtiyaç duydukları alanı sunmayacaktır.

Yine de, akıldan çıkarmamamız gereken bir nokta bulunuyor. Geçmişte Apple’ın sarfettiği sözlerin arkasında durmadığını da gördük. En dikkat çekici olanı, Steve Jobs’un uygulamaların iPhone için gereksiz olduğunu söylemesinin ardından App Store’un açılması olmuştu. Yani, Steve Jobs şimdi 7 inç’lik tableti düşünmediklerini söylese bile, bu defterin tamamen kapandığı anlamına gelmiyor olabilir.

İlgili – Boy Genius Report

İLGİLİ HABERLER