Teknoloji

Steve Jobs 10 milyon dolarlık Adidas iAd anlaşmasının bozulmasına mı neden oldu?

Steve Jobs’un “kontrol manyaklığı” Apple’a 10 milyon dolar değerinde bir Adidas iAd anlaşmasına malolmuş olabilir mi? Silicon Alley Insider sitesinin dile getirdiği bu dedikodunun kaynağı ise sektörden iki yetkili… Bu kişiler spor giyim üreticisinin Apple’ın reklam konseptlerini üç kez art arda reddetmesinin ardından reklam kampanyalarından vazgeçtiğini dile getiriyor.

Habere göre Steve Jobs’un bu süreçte anahtar rol vazifesi görmesi Adidas için önemli bir etken olmuş. Apple’ın CEO’su reklamların şirketin yüksek standartlarını karşılaması için bizzat bu sürecin içinde rol almış. Bu süreç nedeniyle geçtiğimiz günlerde yüksek profilli bir ortak olan Chanel de kaybedilmişti.

Apple konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınmakla birlikte Adidas’ın iAds anlaşmasını iptal ettiğini de saklamıyor. App Store uygulamaları içinde interaktif reklamların yayınlanmasına izin veren iAd sistemi geçtiğimiz Nisan ayında duyurulmuş ve Temmuz ayında da faaliyete geçirilmişti. Apple reklam sisteminin kullanımında ortaklarına içeriğin ne zaman ve nerede görüneceği konusunda çok az insiyatif vermesi sebebiyle eleştiriliyordu.

İlgili – Silicon Alley Insider

Görsel – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER