Teknoloji

Steve Ballmer’a göre Google yetkili mercilerin kontrol etmesi gereken bir ”tekel”

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un finansal analistler toplantısındaki bir sunumda konuşan şirketin CEO’su Steve Ballmer, Google’ın ticari anlayışına yönelik endişelerini paylaştı. Microsoft’un tüketici servislerinden nasıl para kazanabileceğini tartışan CEO, Google’ın bu işi becerdiğini dile getirdi. Rakiplerinin muhteşem ve ”tekel” olarak tanımlanabilecek bir hakimiyet kurduğunu söyleyen Ballmer, dünya üzerinde tüketici servisleri bakımından Google ile sadece kendilerinin rekabet edebileceği iddiasında bulundu.

Bir analistin Microsoft’un Google’ın arama ve reklam alanındaki hakimiyetiyle nasıl mücadele edeceğini sorması üzerine Ballmer, bunu deneyen tek şirket olarak Microsoft’u gösterdi. Son iki yılda ABD pazarında arama motoru olarak önemli bir büyüme kaydeden Bing, yüzde 17.9’luk pazar payıyla Google’ın arkasında ikinci sırada yer alıyor. Ancak Google’ın pazar payının yüzde 67’ye yakın olduğunu belirtmekte fayda var. Bing’in kaydettiği büyümede temel olarak daha küçük rakipleri Yahoo ve AOL’in pazar paylarından çaldığı görülürken, Ballmer hedeflerine uzanan yolun zorlu olduğunu kabul ediyor.

microsoft-ceo-steve-ballmer

Google ile aynı kalitede algoritamalara sahip olmaları, ancak arama temelli reklamları daha küçük tutmaları durumunda elde ettikleri arama başına gelir miktarının Google’ın altında kalacağını söyleyen Microsoft CEO’su, bu durumun Google’a Samsung veya Apple cihazlarında arama motoru olarak kullanılmak adına daha fazla maddi kaynak sağladığını belirtti. Ballmer rekabet etmek için pazarın hacmini genişletmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Google’ın uygulamalarının rekabet kurumları tarafından incelenmesi gerektiğini söyleyen Ballmer, kendilerinin de bunun için yetkili mercilerin kapsını çaldıklarını ifade etti. Microsoft daha önce çeşitli reklamlarla da eleştirdiği Google’ın özellikle arama pazarındaki uygulamalarından duyduğu rahatsızlık nedeniyle Avrupa’da ve ABD’de çeşitli girişimlerde bulunmuştu.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER