Teknoloji

Steve Ballmer’a göre Windows telefonları Android uygulamalarını çalıştırmalı

microsoft-ceo-steve-ballmer

Microsoft’un Android uygulamalarını Windows 10 Mobile platformuna getirme projesi Astoria’nın askıya alındığı haberi çıkmıştı. Görünüşe göre, Microsoft tarihindeki önemli figürlerden bir tanesi bu karardan pek memnun olmamış.

Eski Microsoft CEO’su ve şirketin en büyük bireysel hissedarı mevcut tepe yöneticisi Satya Nadella’nın şirketin yıllık hissedarlar toplantısında Windows telefon uygulamalarının eksikliğiyle ilgili bir soruya verdiği cevaptan çok memnun olmadı.

Katılımcılardan biri Nadella’ya Microsoft’un önemli mobil uygulamaların yokluğu konusunda neyi planladığıyla ilgili bir soru sordu. Nadella ise şirketin geliştiricileri PC, mobil ve Xbox’ta çalışacak evrensel uygulamalar geliştirmesine yönelik teşviklendirici çalışmalarına dikkat çekti. Ancak Ballmer bu yöntemin işlemeyeceğini, bunun yerine Windows telefonların Android uygulamalarını çalıştırabilecek hâle getirilmesinin gerektiğini dile getirdiği iddia ediliyor. Microsoft’un mevcut planları altında geliştiricilerin iOS uygulamalarını Windows’ta çalıştırmalarına olanak sağlayacak bir yol olabileceği belirtiliyor.

Steve Ballmer Microsoft’un başındayken şirketin mobil alandaki girişimleri pek de başarılı olmamış, yazılım devi diğer platformları kucaklama konusunda müthiş bir isteksizlik göstermişti. Şimdi Ballmer’ın o zamanki davranış ve hamlelerine tamamen ters düşecek düşünceleri savunması ilginç görünüyor. Ancak kabul etmek gerekir ki, Windows Mağaza’nın popüler ve yüksek profilli uygulamalardan yoksun olduğu bir gerçek ve eğer Microsoft mobil işletim sistemi girişiminin ilerlemesini ve sağlam bir zemin kazanmasını istiyorsa, güvenilir bir uygulama stratejisi geliştirmek zorunda.

Başka bir yerde de Ballmer’ın Microsoft’un bulut işlerine dair finans raporu açıklamasını deli saçması olarak nitelendirdi. Ballmer, şirketin geleceğe yönelik öngörüleri değil, gelirleri raporlaması gerektiğini savunuyor. Microsoft bulut işlerine dair finansal tabloları o yıl için eldeki verilere yapılarak tahminleri içeriyor. Ancak Ballmer daha fazla bilginin paylaşımına ihtiyaç olduğunu çünkü bulut servisleri için marjların Microsoft’un geleneksel yazılım ürünlerininkinden daha düşük olduğunu söylüyor.

Microsoft’un yatırımcı ilişkilerinden sorumlu genel yöneticisi Chris Suh, Steve Ballmer ile düzenli fikir alışverişinde bulunmaktan zevk aldıklarını, diğer yatırımcılardan olduğu gibi ondan gelen fikirleri ve geri bildirimleri de hoş karşıladıklarını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER