Teknoloji

Steve Ballmer Windows 8’in ön izleme sürümünün gördüğü ilgiden memnun

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Build geliştirici konferansında ayrıntılarını açıkladığı Windows 8’in yazılımcılara özel ön izleme sürümünün internette yayınlanmasının üzerinden 24 saat geçti. Kurulum dosyalarının internette yayınlandıktan sonra büyük talep gördüğünü başlattığımız indirme işlemlerinin yarım kalmasından anlamıştık. Steve Jobs bizim yanlış düşünmediğimizi doğrulayacak nitelikte açıklamalar yaptı.

Microsoft’u CEO’su Windows 8’in geliştirici ön izleme sürümünün sadece 12 saat içinde 500 bin indirme rakamına ulaştığını duyurdu. Windows 8 için daha alınacak çok yolun olduğunu belirten Ballmer yine de işletim sisteminin çekirdeğinin çoğunun çoktan şekillendiğine dikkat çekti. Geride kalan işlerin çoğunu diğer servislerin çoğunu Windows 8’e eklemek ve bu işletim sisteminin ARM tabanlı cihazlarla uyumluluğundan emin olmak oluşturuyor.

Ballmer, farklı tür cihazlar veya bulut servisleri geliştirme konusundaki yeni fırsatlarla ilgili olarak ise temel yaklaşımlarının Windows’a odaklanmış şekilde kalmak, ancak Windows’u geniş bir şekilde yeniden düşünmek olduğunu belirtti. Windows Phone, Windows Live ve Bing, Office 365 gibi bulut servislerinin Windows’a dahil edilmesi ihtimalleri üzerine çalışılacak.

Ballmer yazılım geliştiricilerine ortada bulunan diğer tablet ve akıllı telefon işletim sistemlerine rağmen Windows’u desteklemeleri konusunda da cesaret verici mesajlar verdi. Dünyada hiçbir platformun yılda 350 milyon satmadığının altını çizdi. Bu tabir, Windows Phone uygulamalarının Windows 8 platformunda da çalışacağının bir işareti olarak yorumlanabilir.

İlgili – All Things D

İLGİLİ HABERLER