Teknoloji

Steve Ballmer Microsoft yönetim kurulundan ayrıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-ceo-steve-ballmer

Eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer, halefi Satya Nadella’ya hitaben yazdığı bir mektupla Microsoft yönetim kurulundan ayrıldığını açıkladı. Ballmer’ın ayrılık kararı hemen işleme koyuldu. NBA takımlarından Los Angeles Clippers’ı satın alan Ballmer, NBA’e ve sivil topluma yönelik yeni yükümlülüklerinin yönetim kurulunda hakkıyla görev yapmasına engel olacağını belirtti. Ballmer şirketin daha iyi bir noktaya geleceğine dair inancını dile getirmeyi ihmal etmedi.

Şirketin Ballmer’ın halefini aradığı dönemde bile Ballmer’ın yönetim kurulundan ayrılacağına dair haberler etrafta dolaşmaktaydı. Ancak eski CEO’nun mektubuna bakıldığı zaman kararın daha pragmatik gerekçelerle alındığı anlaşılıyor. CEO’luk görevinden ayrılana dek Microsoft sonrasındaki yaşamı konusunda düşünmediğinin altını çizen Ballmer, altı aylık dönem içinde takım sahipliği, sivil toplum, eğitim gibi alanlarda roller üstlendiğini ve bütün bunların fazlasıyla zamanını aldığını ifade etti.

Ballmer Microsoft’un mobil ve buluta öncelik veren üretkenliğe odaklanan yeni anlayışı konusunda da ipucu verirken; başarının kurumsal abonelikler, donanım kârları ve reklam gelirlerine bağlı olduğunun altını çizdi. Ballmer Microsoft’taki varlığını hissedar olarak sürdürmeye devam edecek.

İLGİLİ HABERLER