Teknoloji

Steve Ballmer’ın Microsoft hissedarları için yazdığı son mektup şirketin gelecek planlarını özetliyor

Microsoft CEO’su Steve Ballmer geçtiğimiz yıl şirketin hissedarlarına yazdığı mektupta yazılım devini bir cihazlar ve servisler şirketine dönüştürme yönündeki planlardan bahsetmişti. Aynı mektubun bu yılki versiyonunda ise Ballmer; bu hedeflerin gerçekleşmesi konusunda yapılan yürütme çalışmalarına ve şirketin yeni CEO’su ile yürüyeceği geleceğe odaklanmayı tercih etti. Emeklilik kararını açıklayan ve 1 yıldan kısa bir süre içinde CEO’luğu devredecek olan Ballmer, ”sevdiği şirketin CEO’su” olarak hissedarlara son mektubunu yazdığını belirtmeyi de ihmal etmedi.

microsoft-ceo-steve-ballmer

Ballmer mektubunda Microsoft’un bir ”cihazlar ve servisler şirketi” olma konusundaki yolculuğunun henüz başında olduğunu belirtti. Windows 8’in yayınlanmasıyla beraber PC, tablet, Xbox ve akıllı telefonlarında benzer bir arayüz kullanmaya başlayan şirketin geçtiğimiz yıl içinde başardıklarıyla gurur duyduğunu söyleyen CEO, aile üyeleriyle iletişim kurma veya iş arkadaşlarıyla farklı yerlerde görüşebilmek gibi ”yüksek değerli aktiviteler”in Microsoft için önemli hedefler olduğunu dile getirdi. Ballmer şirketin cihazları ve servisleriyle bu tarz yüksek değerli aktiviteleri mümkün kılacağının altını çizdi.

Ballmer aynı sözü bu yıl içinde ”Tek Microsoft” olarak adlandırılan dönüşüm planında da vermişti. Geniş çaplı bir yeniden yapılanma sürecinin içinde olan Microsoft, önümüzdeki günlerde Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini de şirket içi organizasyonuna entegre edecek. Bunun şirket dönüşümü için imza niteliğinde bir olay olduğunu söyleyen Ballmer, Microsoft ve Nokia’nın en iyi mobil cihazının ortaya çıkacağını belirtti. Microsoft’un Nokia’nın geçiş sürecini nasıl yöneteceği merak edilse de, şirket halen bu konuya ilişkin sessizliğini koruyor.

Microsoft’un önümüzdeki dönemde sunacağı ürünler konusunda iyimser olduğunu ifade eden Ballmer, yeni Windows 8.1 cihazlarına, Surface 2’ye, Xbox One’a, Windows Phone işletim sistemli yeni akıllı telefonlara ve kurumsal servislere gönderme yaptı. Ballmer Microsoft’ta çalışmanın heyecan verici bir deneyim olduğunun altını çizerken, şirketin en iyi günlerinin gelecekte olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER