Teknoloji

Stephen Elop’tan geleceğe dair öngörüler

Nokia CEO’su Stephen Elop, Mobil Dünya Kongresi’nde dün yaptığı konuşmada geleceğe dair öngörülerini katılımcılarla paylaştı. Elop, uygulama pazarının cazibesinin temel sebebinin gelişen pazarlardaki ilgi olduğuna dikkat çekti ve bölgesel stratejilere odaklanmanın önemine dikkat çekti. Yatay servisler aracılığıyla sağlanan konum servislerinin de daha ön plana gelmesini beklediğini belirten Nokia CEO’su, uygulama geliştiricilerinin de sistemin para çarkından faydalanmaya başlamasının zamanının geldiğini ifade etti.

Elop’a göre uygulama pazarı şu anki halinden uzaklaşacak ve noktadan noktaya paylaşıma odaklı bir hale gelecek. Noktadan noktaya paylaşımın yerleşmesinin itici gücü ise gelişmekte olan pazarlar olacak. Fakat Elop bu değişime giden yolu hazırlama adına sektörün büyük oyuncularına da görevler düştüğünün ve sürdürülebilir bir uygulama ekosistemi yaratmaları gerektiğinin de altını çizdi.

Konum servisleri hakkında da konuşan Elop, şirket olarak teknolojilerini bu alanda çalışan yatay servislere katkıda bulunmak için kullanacaklarını dile getirdi. Günlük hayatta en çok sorulan üç sorudan birinin ”Nerede ?” olduğunu söyleyen Nokia CEO’su, amaçlarının bu sorunun yanıtlanmasına daha fazla yardım etmek olduğunu söyledi ve konum servislerini ”arttırılmış gerçeklik” ile daha üst seviyeye taşıyabileceklerini sözlerine ekledi.

Elop konuşmasında uygulama geliştiricilerinin önemine de değindi ve şirket olarak geliştiricilerin de işlerinden daha fazla para kazanmasını sağlayacak yollar üzerine yatırım yaptıklarını ifade etti. 40 ülkede, 150 operatör ile ödeme sistemi anlaşması yaptıklarını belirten CEO, uygulamalarının satışında kredi kartıyla ödeme yerine operatör aracılığı ile ödeme seçeneğini tercih eden geliştiricilerin gelirlerinde 5 kat artış olduğunu söyledi. Elop, Nokia olarak bu sistemi güçlendirmek adına her türlü desteği sağlayacaklarının da altını çizdi.

İlgili – Mobile Business Briefing

 

İLGİLİ HABERLER