Teknoloji

Stephen Elop: Nokia’nın ilk WP7 cihazları yılın dördüncü çeyreğinde geliyor – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çin’de mobil telekom operatörleriyle pazarlıklar yürüten Stephen Elop bu ülkede bir de video röportaj verdi. Elop bu röportajda Nokia markalı Windows Phone cihazlarıyla ilgili bazı ayrıntıları da açıkladı.

Nokia’nın tepe yöneticisine göre, Fin şirketin ilk Windows Phone cihazları yılın son çeyreğinde yurtdışında piyasaya çıkmış olacak. Bu cihazların yayılması konusunda ise Nokia belirli bir sıra izleyecek, bir ülkeden sonra başka bir ülke gelecek. Bu durumda Nokia’nın ilk Windows Phone cihazlarının 2012’nin ilk çeyreğinde geleceğine dair iddialar da bizzat resmi bir ağız tarafından boşa çıkarılmış oluyor. Elop, Çin’e yaptığı ziyaretin bu ülkede Windows Phone 7 ile çalışan Nokia cihazlarının piyasaya çıkışıyla ilgili olduğunu vurguladı, ancak bu konuda başka herhangi bir ayrıntı vermedi.

Nokia CEO’su yakında beklenen WP7 cihazlarının navigasyon, harita ve eğlence gibi işlevlerinin Nokia tarafından sağlanacağını, bunun da telefonları eşsiz birer Nokia cihazı hâline getireceğini belirtti. Böylelikle Nokia, diğer Windows Phone cihazlarına göre farklılık da yaratmış olacak.

Stephen Elop’un Çin’de gerçekleştirdiği altı dakikalık röportajın videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Stephen Elop’un Çin’de verdiği röportaj

İlgili – PhoneArena

İLGİLİ HABERLER