Teknoloji

Stephen Elop Microsoft CEO’su olması durumunda Xbox birimini elden çıkarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft önümüzdeki 10 ay içinde emekliye ayrılacak olan CEO’su Steve Ballmer’ın yerini alacak isim için arayışlarını sürdürüyor. Gelen son haberlere göre, şirket Ford CEO’su Alan Mulally ve eski Nokia CEO’su Stephen Elop’u dış kaynaklı adaylar olarak değerlendiriyor. Mulally Ford’dan ayrılmaya niyeti olmadığını belirtirken, diğer dış kaynaklı aday Elop’un göreve gelmesi durumunda büyük planları uygulamaya koymaya istekli olduğu söyleniyor.

nokia-stephen-elop-ceo

Bloomberg’de yer alan habere göre, Microsoft’ta daha önce görev yaptığı dönemde Office ürünlerini de kapsayan birimin başkanlığını yürüten Elop, CEO koltuğuna oturduğu takdirde Office’in iOS ve Android’deki varlığını artırmayı planlıyor. Elop’un bu planını uygulamaya koyması durumunda Microsoft’un Office’te önceliği Windows işletim sistemli PC’lere veren anlayışı da son bulmuş olacak. Bloomberg’in haberinde Elop’un CEO’luk pozisyonu için gerçekleştirilecek mülakatta sunmak üzere geniş kapsamlı stratejik çerçeveler oluşturduğu belirtildi. Elop’un Office’e dair stratejisinde yazılımı Windows PC ve tablet satışlarını tetikleyecek bir araç olarak kullanmak yerine doğrudan yazılımın satışlarını artırmak olduğu ifade edildi.

Aynı haberde dikkat çeken bir diğer noktaysa Elop’un Microsoft’un büyük iş kollarından bazılarını kapatabileceği veya elden çıkarabileceği iddiası. Elop’un Microsoft’un arama motoru Bing’in faaliyetlerine son verebileceği, ayrıca Xbox birimini de elden çıkarabileceği öne sürüldü. Bazı yatırımcı ve analistler daha önce de arama biriminin faaliyetlerinin sonlandırılması ve Xbox biriminin satılması yönündeki benzer düşüncelerini daha önce dile getirmişti. Microsoft’un kurucularından Paul Allen’ın 15 milyar dolarlık varlığını yöneten Paul Ghaffari’nin açıklamaları Allen’ın da bu düşünceyi savunduğu izlenimini oluşturmuştu. Bing ve Xbox gibi birimleri dikkat dağıtıcı olarak tanımlayan Ghaffari, Microsoft’un buluta ve kurumsal pazara odaklanması gerektiğini savunuyor. Nomura analisti Rick Sherlund ise Xbox ve Bing’in elden çıkarılması durumunda Microsoft’un finansal kazancının 2015’te yüzde 40’lık bir artış kaydedeceğini öngörüyor. Bütün bu görüşlere rağmen, pek çok Microsoft ürününe entegre olan Bing’in ve bu ay içinde yeni versiyonu satışa sunulacak olan Xbox’ın elden çıkarılması pek olası gözükmüyor. Microsoft’un CEO arayışının ise yıl sona ermeden tamamlanmas bekleniyor.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER