Teknoloji

SteamVR Performance uygulaması bilgisayarınızın HTC Vive’a hazır olup olmadığını söyleyecek

steamvr performance

Sanal gerçeklik konsepti son birkaç yıldır teknoloji dünyasında sıklıkla konuşulsa da, Oculus ve HTC’nin “güçlü” sanal gerçeklik başlıklarının ufukta gözükmesiyle birlikte gündemde çok daha fazla yer işgal etmeye başlamış durumda.

Google Cardboard, Samsung Gear VR ve LG 360 VR gibi sanal gerçeklik aksesuarları akıllı telefon desteğiyle çalışsalar da, Oculus Rift ve HTC Vive’ı kullanmak için bir PC’ye, hatta söz konusu başlıkların gereksinimlerini karşılayacak bir PC’ye sahip olmak gerekiyor. Vive’ı HTC ile birlikte geliştiren Valve, hazırladığı SteamVR Performance uygulamasıyla kullanıcıların bilgisayarlarının sanal gerçeklik başlığını desteklemeye uygun olup olmadıklarını görmelerini sağlıyor.

Sanal gerçekliğin vadettiği büyülü deneyimi tam anlamıyla yaşayabilmek için oldukça güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyuluyor. Oyun deneyimi yaşama amacıyla kendi bilgisayarını toplayanların bu konuda pek sorun yaşaması beklenmiyor. Ancak tavsiye edilen konfigürasyonlarda beşinci nesil Intel Core i7 veya altıncı nesil Intel Core i5 işlemci, 8 GB RAM ve Nvidia ya da AMD markalı bir grafik işlemcisinin istenmesi, sanal gerçekliğin her PC üzerinden yaşanamayacağını gösteriyor.

Valve, geliştirdiği uygulamayla bilgisayarının sanal gerçeklik başlıklarına hazır olup olmadığı sorusuna yanıt arayanların imdadına yetişiyor. Temelde bir benchmark aracı gibi işleyen uygulama, bilgisayarın görüntü işleme yeteneklerini test etmeye odaklanıyor. Yaklaşık 2 dakika süren işlem ve testlerin sonucunda SteamVR Performance, PC sahiplerinin sorularına cevap bulmasını sağlıyor. Uygulama Steam PC platformu üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER