Eğlence

Steam’den ilginç yenilik: Artık oyun oynarken ekran üzerinde not almak mümkün olacak

steam

Bir işe başlamadan önce “yapılacaklar listesi” oluşturmak, o işi daha hızlı ve kolay şekilde bitirmeye yardımcı olabiliyor. Steam, bunun video oyunları için de işe yarar bir şey olacağını düşünüyor. Platform için hazırlanan en son güncelleme, entegre Notlar uygulamasını da beraberinde getiriyor. Bu uygulama oyun ekranının üstünde açılabiliyor ve oyuncuların “yapılacaklar listesi” oluşturmasını mümkün kılıyor. Oyuncular bu listeye farklı cihazlardan Steam hesaplarına giriş yaparak ulaşabiliyor.

Oyuncular diledikleri takdirde bu listeyi oyun ekranına sabitleyebiliyor. Listenin opaklığı da kullanıcı tarafından ayarlanabiliyor. Rehberler, tartışmalar ve tarayıcıdaki her şey (hatta izlenen program) oyun ekranına yerleştirilebiliyor.

Platformda oyun içi görünümde başka değişiklikler de söz konusu. Yenilenen araç çubuğu ve genel görünüm de değişiklikler arasında yer alıyor. Yeni araç çubuğunda sohbetlerden rehberlere kadar her şeyi bulmak mümkün oluyor. Kullanıcılara bu çubuğu kişiselleştirme imkanı da sunuluyor. Oyunların ana görünüm ekranında ise başarı süreci, aynı oyunu oynayan arkadaşlar ve o oyun hakkındaki haberler gösteriliyor.

Steam artık bildirimler konusunda daha seçici

Steam bildirimler konusunda da daha seçici davranacak. Artık kullanıcılar bildirim tepsisinde sadece en yeni bildirimleri görecek. Ancak kullanıcılar istedikleri takdirde tüm bildirimleri görüntüleyebilecek. Buna ek olarak, oyuncular ekran görüntülerini oyunlara göre sıralamak yerine alındıkları tarihe göre sıralayabilir.

Yeni özelliklerin tamamı ilk etapta beta kullanıcılarına açılmış durumda.

İLGİLİ HABERLER