Eğlence

Valve Steam’in video içerik bölümünü kapatıyor

steam

Steam denince herkesin aklına doğal olarak oyunlar geliyor. Ancak platform yıllar içinde videolara da erişilebilen bir merkeze dönüşmüştü. Platformdaki video içerikleri arasında Steam’in hazırladığı belgesellerin yanı sıra popüler filmler de bulunuyordu. Ancak Valve yaptığı açıklamayla bu dönemin sona erdiğini ve Steam video içerik bölümünün kapatılacağını açıkladı.

Valve’dan yapılan açıklamada, ilgili kararın “yeniden odaklanma” amacıyla alındığının altı çizildi. Steam’in video bölümü kapatılırken, platformdan oyunlarla ilgili olmayan diğer içeriklerin de kaldırılacağı belirtildi. Daha önce Steam’den video içerik satın alanlar ise bu içeriklere erişmeye devam edebilecek.

Söz konusu karar, Steam’de bundan sonra videolarla karşılaşılmayacağı anlamına gelmiyor. Ancak bu içerikler oyunlarla bağlantılı sayfalarda bulunacak. Steam uzun süre boyunca oyun satışı konusunda rakipsiz görünse de, farklı platformların ve iş modellerinin çıkışıyla birlikte içerik politikasında yenilik yapma kararı alınmıştı. Oyuncular için önemli şeylere odaklanmayı seçen Valve’ın bu yeni yaklaşımdan nasıl sonuçlar alacağı zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER