Eğlence

Steam’de artık Türk Lirası cinsinden ve Türkiye’ye özgü yöntemlerle ödeme yapmak mümkün

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

steam-logo

Counter Strike, Dota 2 ve Team Fortress gibi popüler oyunların geliştiricisi Valve’ın sahibi olduğu Steam, halihazırda dünyanın en büyük çevrim içi oyun dağıtım platformu olma özelliğini taşıyor. Brezilya merkezli dijital ödeme şirketi UOL BoaCompra ile birlikte bir açıklama yapan Valve, artık Steam’de Türk Lirası’nın ve Türkiye’ye özgü ödeme yöntemlerinin destekleneceğini duyurdu.

2012’den bu yana Brezilya’da oyuncuların yerel yöntemlerle ödeme yapması için UOL BoaCompra ile birlikte çalışan Valve, Türkiye’yi de bu iş ortaklığının kapsamına dahil etmiş oldu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Valve CFO’su Mark Richardson, Brezilya’daki deneyimlerinin ışığında Türkiye’de yerel ödeme yöntemlerinin kullanımında UOL BoaCompra ile birlikte hareket etmelerinin doğal olduğunu dile getirdi.

Steam’de daha önce sadece beş para birimi kullanılabiliyordu. Türkiye’deki Steam üyeleriyse ödemelerini dolar cinsinden kredi kartıyla ve temel yerel ödeme seçenekleriyle yapabiliyordu. Bu yeni dönemde Türkiye’deki Steam kullanıcıları UOL BoaCompra’nın desteğiyle mobil, banka havalesi, kredi kartı ve PTT gibi yerel ödeme seçeneklerinden faydalanabilecek ve satın aldıkları oyunların parasını TL cinsinden ödeyebilecek.

UOL BoaCompra EMEA İş Geliştirme Müdürü Mario Baumann ise Valve ile olan işbirlikleri sayesinde Türkiye’deki Steam kullanıcılarının sayısının artacağını ifade etti. İşbirliğini kutlamak amacıyla Facebook sayfasında bir ay sürecek özel bir çekiliş düzenleyecek olan UOL BoaCompra, Steam kullanıcılarına çeşitli armağanlar sunacak.

İLGİLİ HABERLER