Eğlence

Steam çevrim içi satın almalar için iki hafta boyunca iade fırsatı sunacak

steam-logo-231014

Valve’ın çevrim içi oyun platformu Steam üzerinden satın alınan oyunların çalışmaması durumunda iade ve geri ödenme fırsatının sunulmaması, kullanıcıların şikayetine neden olan unsurlar arasında yer alıyordu. Gelen şikayetleri değerlendiren Valve, Steam’de uyguladığı iadeye sıfır tolerans politikasında değişikliğe gitti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, bundan böyle belli durumlar dışında oyunculara Steam üzerinden gerçekleştirdikleri satın almalarda geri ödeme yapılacağı belirtildi. Yeni oluşturulan Steam Refunds sayfasına göre, kullanıcılar Steam üzerinden satın aldıkları tüm oyunlar için iade talebinde bulunabilecek. Ancak bunun için söz konusu oyunun iki saaten kısa bir süre oynanması ve iade talebinin satıştan sonraki iki hafta içinde gerçekleştirilmesi gerekiyor.

DLC içerikleri için de iki saatlik pencere geçerli olacak. Oyun içinde gerçekleştirilen satın alma işlemlerindeki geri ödeme süresiyse 48 saat olarak belirlendi. Söz konusu iade koşulları, filmlerde ve oyuncuların cezalandırıldığı oyunlarda uygulanmayacak.

İLGİLİ HABERLER