EğlenceTeknoloji

Steam oyunlarda çalan şarkıları bulmayı kolaylaştırıyor

valve steam

Steam‘in oyun müziklerine yönelik yaklaşımı için en hafif tabirle “sorunlu” ifadesini kullanmak mümkün. Oyun müziklerine “indirilebilir içerik” gözüyle bakan platform, müziklere erişim için oyunu satın almayı zorunulu tutuyor. Bu da oyuncuların müzik koleksiyonlarını yönetmesini zorlaştırıyor. Ancak Valve, Steam kullanıcılarının bu konudaki şikayetlerini ortadan kaldıracak bir değişikliği hayata geçirecek.

Steam’in bu probleme yönelik çözümü “oyun müziği uygulama türü” adını taşıyor. Bu özellik sayesinde oyuncular artık ana oyunu satın almadan sadece müziklerini satın alabilecek veya indirebilecek. Buna ek olarak, satın alınan veya indirilen müzikleri de Steam’de yönetmek mümkün hâle gelecek.

Oyuncular; oyun içeriğinin alt dizinlerinde aramak yerine, Steam’de tüm oyun müziklerinin bulunacağı bir müzik dizini yapılandırabilecek. Oyununu Steam’de yayınlamayan geliştiriciler bile müziklerini Steam’de satabilecek. Yani Epic Games Store’da satılan bir oyunun müziklerini Steam’de bulmak da mümkün olacak.

Steam ses kalitesini de artırıyor

Bu yeniliklere paralel olarak Steam’de sunulan müzik içeriklerinin ses kalitesi de artacak. Oyun müziklerine erişim arayüzünü yenileyen Valve, MP3 formatının yanında WAW ve FLAC gibi yüksek kaliteli formattaki ses dosyalarını da oyuncularla buluşturacak.

Steam’deki müzik odaklı değişiklikler 20 Ocak itibarıyla hayata geçirecek. Oyuncuların mevcut kütüphanelerinde bir değişim olmayacak. Geliştiriciler ise Valve tarafından kendilerine sunulacak araçla oyun müziklerini ayrıca satılabilecek hâle getirebilecek.

İLGİLİ HABERLER