EğlenceTeknoloji

Steam’den öneri sisteminde önemli değişiklik

steam oyun festivali

Epic Games Store, küçük geliştiricileri Steam‘den kendisine çekme konusunda başarılı bir performans sergiliyor. Ancak Steam’in sahibi Valve da bu durumu engellemek için harekete geçmiş gibi görünüyor. Steam, artık bağımsız oyunları bu oyunlarla ilgilenmesi muhtemel  oyunculara daha yoğun şekilde önerecek.

Gears 5 gibi popüler oyunları aramak oyuncular için zor bir iş değil. Valve da büyük oyunların küçük oyunların önerilmesini engellediğini kabul etmişe benziyor. Şirket, bundan böyle Steam’in öneri bölümlerinde popüler oyunlara daha az yer vererek bağımsız oyunları ön plana çıkaracağını açıkladı.

Valve, şimdiye kadar bu uygulamanın yapılmasının temel sorumlusunun ise sistemdeki düzeltilmemiş hatalar olduğunu belirtti. Şirketten yapılan açıklamada, kullanıcılardan gelen geri bildirimlerin dikkate alındığı ve bu doğrultuda gerekli değişikliklerin yapıldığını ifade etti.

Bu değişiklikler sadece geliştiricileri Steam’de tutmak için yapılmamışa benziyor. Değişiklikleri önce kullanıcılarının yüzde 5’lik kısmıyla test eden Valve, oyuncuların kendilerine sunulan yeni önerileri dikkate aldığını belirtti. Bu önerilere daha fazla tıklandığını dile getiren Valve, hem satışların hem de istek listesine eklenen oyunların sayısının arttığını ifade etti. Testin sonuçlarından memnun olan Valve, değişiklikleri tüm kullanıcılarına sunmaya başladı.

Steam geliştiricileri platformunda tutmayı istiyor

Eğer tavsiye sistemindeki bu değişiklikler planlandığı gibi işlerse, oyuncular zaten bildikleri oyunlar yerine yeni oyunlar keşfetmiş olacak. Küçük geliştiriciler ise satışlarının artması sayesinde Steam’den başka bir platforma gitmekten vazgeçebilir.

Steam, yaptığı değişiklikle en temelde bağımsız geliştiricilerin uzaklaşmasını engellemeyi amaçlıyor. Epic Games Store ve Apple Arcade gibi platformların ortaya çıkışı, geliştiricilerin önüne alternatifler koyuyor. Apple ve Epic Games, özel oyunlar sunmak adına geliştiricilerin karşısına cazip tekliflerle çıkıyor. Steam’deki konumlarının iyileşmesi, bağımsız geliştiricileri farklı platformlarda yeni maceralara girmekten vazgeçirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER