EğlenceTeknoloji

Steam Oyun Festivali’nde 500’den fazla demo oyuncuları bekliyor

steam oyun festivali

Sıradaki Steam Oyun Festivali 3 Şubat’ta başlayacak. Festival kapsamında oyuncular 500’den fazla oyunun oynanabilir demolarına erişebilecek. Valve, sanal festivali ilk olarak geçtiğimiz yıl küresel koronavirüs salgınının ortasında başlatmıştı. Şirket, GDC gibi sektörel etkinliklerin iptalinin ardından Steam Oyun Festivali’ni hayata geçirmişti.

Valve, kısa süre içinde festivalin farklı versiyonlarını da düzenlemişti. Böylelikle festival kısa süre içinde oyun endüstrisinin öne çıkan etkinliklerinden biri hâline geldi. Özellikle bağımsız geliştiriciler için festival çok sayıda oyuncuya erişme imkanı sağlıyor.

Valve, festivalde boy gösterecek oyunlar hakkında bazı bilgiler de verdi. Steam Oyun Festivali’nde özellikle aksiyon ve strateji oyunları ön plana çıkacak gibi görünüyor. Aksiyon oyunları arasında Runwild Entertainment imzalı Almighty: Kill Your Gods, Papercuts tarafından geliştirilen Bloodroots, Slipgate Ironworks’ün Graven’ı dikkat çekiyor. Bunların yanında Steel Assult ve Kingshunt da listede bulunuyor.

Strateji tarafında ise Floppy Knights, Timberborn, The Riftbreaker, Dream Engines: Nomad Cities gibi seçenekler yer alıyor.

Steam Oyun Festivali altı gün sürecek. Oyuncular festival süresince geliştiricilerle sohbet edebilecek. Buna ek olarak, oyun oynanış etkinlikleri ve canlı panel yayınları da yapılacak. Festivalin resmi sayfası üzerinden festivalin başlangıcı için hatırlatıcı oluşturmak mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER