Eğlence

Steam, oyunlara minimum fiyat sınırı getirdi: Artık çok ucuza oyun alınamayacak

steam

Steam, dolar dışındaki bazı para birimlerinde izin verilen minimum fiyatı değiştirme kararı aldı. Geçtiğimiz ekim ayında yapılan Steam kur fiyatı değişikliğiyle uyumlu olacak şekilde, oyunlara minimum 0,99 dolar veya 11 TL minimum fiyat sınırı getirildi. Bu durum, Türkiye gibi bazı bölgelerde daha düşük fiyatlandırmaya sahip oyunlar veya indirilebilir içeriklerin (DLC) satışını etkileyebilir.

Stratera Games’in kurucusu Dora Özsoy’un belirttiği gibi, Steam’e eklenecek olan yeni bir ürünün fiyatı Türkiye için artık en az 11 TL, indirimli fiyat ise en az 5,50 TL olacak. Bu oranlar, Steam’in kur önerileriyle birlikte güncellenecek. Halihazırda Steam’in Türkiye dolar kuru 10 TL seviyesinde. Eğer bu, mevcut dolar kuru olan 27 TL’ye yükseltilirse, Steam’deki minimum oyun fiyatları ve indirimli fiyatlar da yükselecek veya etkilenen oyunlar yayından kalkacak.

Bu değişiklikler halihazırda devreye girmiş durumda. İndirimli fiyatı 5,50 TL altında olan oyunlar listelense bile satın alım sayfasında bu fiyatlar görünmüyor. Örneğin, Ultimate Fishing Simulator’ün normal fiyatı 31,00 TL ancak yüzde 85 indirimle 4,65 TL’ye satılıyor. Ancak bu fiyat bilgisi listelerde gözükse bile satın almak mümkün değil. Benzer şekilde, Stratera Games’in fiyatı çok düşük olan eski oyunları da Türkiye’de satın alıma kapatıldı.

Bu durum, özellikle düşük bütçeli oyun geliştiricileri için zorluklar yaratabilir. Minimum fiyat sınırının getirilmesi, bazı oyunların pazarda yer alamamasına veya fiyatlarını yükseltmek zorunda kalmalarına neden olabilir.

Steam’in bu yeni politikası, oyun sektöründe önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor. Hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için etkileri olacak bu değişiklik, oyun alışverişinde yeni bir dönemi başlatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER