Teknoloji

Steam Machine kullanıcısından SteamOS ve oyun deneyimi videosu geldi

Valve’ın beta niteliğindeki Steam Machine kutusu ABD’deki 300 farklı beta test katılımcısının evine ulaştı, hemen ardından beta kullanıcılarından da ilk izlenimler gelmeye başladı.

valve-steam-machines-beta-161213

Steam Machine’in kutu açma videosunun hemen ardından bu sefer de bir YouTube kullanıcısı olan Corey Nelson’dan SteamOS’e ilk bakışı atmamızı sağlayan bir video geldi. Nelson, oyunları yükleme ve başlatmaya imkan sunan kullanıcı arayüzünü, oyun oynama deneyimini ve ayarların yapıldığı, hata raporlarının gönderildiği alttaki Linux arayüzünü gösterdi.

SteamOS’in temel arayüzü masaüstündeki Steam’i andırıyor. Steam mağazası, sahip olunan oyunlar, diğer Steam kullanıcılarıyla etkileşim kurulan topluluk kullanıcı arayüzünde bulunuyor. Oyun yükleme süreci masaüstü versiyonunda olduğu gibi biraz uzun sürüyor, Nelson da tüm oyunlarını indirmek için makineyi bütün gece boyunca açık bırakmış.

Oyun arayüzü bir oyunu başlatmayı, başarı tablolarını görmeyi, arkadaşlarınızın hangi oyunları oynadığını görmeyi sağlıyor. Oyun oynarken Steam topluluğu içindeki arkadaşlara erişmek, onlarla etkileşim kurmak da mümkün kılınıyor.

Nelson, Steam Machine ile birlikte gelen siyah renkli Steam Controller kumandasıyla Left 4 Dead 2 oyununu da oynuyor. Kullanıcıya göre bu kumandanın kullanımı fare kadar rahat değil. Ayrıca Nelson Portal oynadığı sırada çektiği bir videoyu da paylaştı.

Valve geçtiğimiz eylül ayında SteamOS, Steam Machines ve Steam Controller ile oturma odasına taht kurma planlarını açıklamıştı. Steam Machines beta makinelerinin 300 test kullanıcısına gönderilmesinin ardından yeni yılla birlikte donanım iş ortaklarının duyurulması ve ilerleyen aylarda da SteamOS cihazlarının çıkmaya başlaması bekleniyor.

İlgili >> YouTube

[Görsel – Imgur – Coelbehr]

İLGİLİ HABERLER