Eğlence

Steam Link ve Steam Video yakında iOS ve Android’e geliyor

steam linkEn büyük dijital oyun satış mağazası olan Steam’in sahibi Valve, yakında iOS ve Android’de kullanıcıların karşısına çıkacak iki yeni uygulamayı duyurdu. Steam Link ve Steam Video adını taşıyan uygulamalar, önümüzdeki haftalarda iTunes App Store ve Google Play Store’daki yerlerini alacak. Valve yeni uygulamalarıyla Steam’in mobil platformlardaki erişilebilirliğini artırmayı planlıyor.

Steam Link, 21 Mayıs Pazartesi itibarıyla iOS ve Android kullanıcılarıyla buluşmaya başlayacak. Uygulama sayesinde kullanıcılar Steam kütüphanelerine Android ve iOS cihazları üzerinden erişebilecek. Ancak bunun için cihazın bir 5 GHz ağa veya bir Mac ya da PC’ye Ethernet üzerinden bağlanması gerekiyor.

Uygulamanın Android versiyonu ilk etapta beta etiketiyle kullanıcılarla buluşacak. Uygulama hem iOS’te hem de Android’de Steam Controller ve MFI kumandaları için destek sunacak.

Steam Link dışında Steam Video uygulaması da önümüzdeki dönemde mobil cihaz sahipleriyle buluşacak. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar Steam’de bulunan filmleri ve programları mobil cihazları üzerinden izleyebilecek. Çevrimdışı erişim desteği de sunacak olan Steam Video, yaz mevsimi içinde yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER