Eğlence

Steam Link iOS uygulaması için Apple ve Valve birlikte çalışıyor

steam link iosSteam Link uygulaması kullanıcıların Steam kütüphanelerindeki oyunları mobil cihaz ve TV’lere aktarmasını mümkün kılıyor. Uygulamanın Android versiyonu kısa bir süre önce Google Play Store’da yerini almıştı. Geliştirici Valve, Android uygulamasını yayınlarken Steam Link iOS uygulamasının da sözünü vermişti.

Ancak Valve geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak Steam Link iOS uygulamasının Apple tarafından geri çevrildiğini duyurmuştu. Cupertino merkezli şirketin “ekonomik çıkar çatışmaları” nedeniyle Steam Link’i App Store’a kabul etmediği belirtilmişti. Ancak Apple’ın başkan yardımcılarından Phil Schiller tarafından yapılan bir açıklama, bu durumun değişebileceğini gösteriyor. Schiller şirket olarak Steam Link’in App Store’a girişine karşı olmadıklarını dile getirdi.

Apple başkan yardımcısı, Steam Link’in reddine yol açan sebepleri ortadan kaldırmak için Valve ile birlikte çalıştıklarını da dile getirdi. Schiller’in sözleri, Steam Link’in yakında iPhone ve iPad’lere indirilmesinin sürpriz olmayacağı anlamına geliyor.

Schiller yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ne yazık ki, değerlendirme ekibimiz Valve’ın uygulamasının mevcut hâliyle App Store talimatlarının birkaç maddesini ihlâl ettiğine karar verdi. Bu sorunları Valve ile birlikte değerlendiriyoruz. Steam deneyimini iOS ve Apple TV’ye talimatlarımıza uygun biçimde getirmek istiyoruz.”

Phil Schiller’in sözleri, Steam Link iOS uygulamasının App Store’a geleceğini garanti etmiyor. Bunun için öncelikli olarak Valve’ın Apple’ın şikayetlerini gidermesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER