EğlenceTeknoloji

Koronavirüs endişesi Steam’e rekor getirdi

valve steam
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PC oyun platformu Steam, eş zamanlı kullanıcı sayısı konusunda geçtiğimiz hafta sonunda tüm zamanların rekorunu kırdı. Steam’in internet sitesindeki veriler, bir ara 20 milyon 313 bin 451 bin kişinin platforma bağlandığını gösteriyor. İlk kez 20 milyondan fazla kullancının aynı anda bağlandığı platformda, yaklaşık 6.4 milyon oyuncu aktif olarak oyun oynadı.

Steam’in bir önceki rekorunun üzerinden de fazla zaman geçmemişti. Platform, 19 milyon kullanıcı barajını sadece bir ay önce aşmıştı. 20 milyon barajının kısa sürede aşılması dikkat çekici olsa da, mevcut küresel durum nedeniyle buna pek şaşırmamak gerekiyor.

Steam’de geçtiğimiz hafta yayınlanan dikkat çekici, yeni bir oyun yok. Ancak dünyanın pek çok ülkesinde küresel koronavirüs salgını nedeniyle insanlara evlerinden çıkmamaları nedeniyle yapılan çağrılar, kitleleri Steam’e yönlendirmiş gibi görünüyor.

Steam’de oyuncular tercihlerini klasiklerden yana kullanmış gibi görünüyor. Eş zamanlı olarak 1 milyon 24 bin 845 kişi tarafından oynanan Counter-Strike: Global Offensive, hafta sonunun en popüler oyunu oldu. Bu oyunu 701 bin 632 kişinin eş zamanlı şekilde oynadığı Dota 2 izledi. İlk üç, 515 bin 50 kişinin oynadığı PUBG ile tamamlandı.

Küresel koronavirüs salgını, kısa sürede yavaşlayacak gibi görünmüyor. Bu nedenle Steam cephesinden önümüzdeki dönemde benzer rekorların gelmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER