Eğlence

Steam ve Steam Deck yerel ağ oyun aktarımı özelliğiyle güncelleniyor

valve steam deck

Valve yavaş internet bağlantısından veya bant genişliği sınırlamalarından muzdarip olan Steam ve Steam Deck kullanıcılarına oyun yüklemeleri için yeni bir seçenek sunuyor. Taşınabilir oyun cihazı ve Steam için hazırlanan en son beta sürümü, “yerel ağda oyun aktarımı” özelliğini getiriyor. Bu özellik sayesinde bir bilgisayardaki oyun dosyalarını yerel ağ üzerinden başka bir bilgisayara veya Deck’e aktarmak mümkün hâle geliyor.

Böylelikle internet üzerinden Steam sunucularına bağlanma ihtiyacı ortadan kalkıyor. Valve tarafından yapılan açıklamada, bu özellik sayesinde internet trafiğinin hafifletilebileceği ve oyun yüklemek için ihtiyaç duyulan zamanın azaltılabileceği belirtildi.

Şirketin açıklamasında, yerel ağda oyun aktarımı özelliğinin Steam Deck sahipleri, birden fazla Steam kullanıcısının bulunduğu haneler, yurtlar ve LAN partileri için “muhteşem” bir özellik olduğunun altı çizildi. Kullanıcılar cihazlarına yeni Steam yazılımını yükledikten sonra Steam yerel ağ üzerinde bir oyun aktarımı gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini otomatik olarak kontrol edecek. Eğer transfer sırasında cihazlardan birinin bağlantısı kesilirse, Steam gerekli dosyaları internet üzerinden indirerek işlemi sürdürecek.

Yeni Steam ve Steam Deck özelliği için sınırlamalar var mı?

Bu özellik ilk etapta sadece aynı Steam hesabına bağlı cihazlar için aktif olarak sunulacak. Ancak aynı yerel ağa bağlı arkadaşlar arasında dosya transferi de mümkün olacak. Buna ek olarak, aynı ağdaki herhangi bir kullanıcıya da dosya transferi yapılabilecek. Bunun LAN turnuvaları için işlevsel olacağı söylenebilir.

Valve Steam ve Steam Deck kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak bu özellik için Steam’in internet sitesinde bir Sıkça Sorulan Sorular sayfası oluşturdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER