Teknoloji

Steam Deck’in pil ömrü hüsrana yol açabilir

steam deck windows 10

Valve’ın uzun süredir beklenen oyun konsolu Steam Deck, bu ay bitmeden kullanıcılarla buluşacak. Gamers Nexus isimli YouTube kanalı, mobil PC’nin pil ömrünün hızla tükenebileceğini gösteriyor.

Gamers Nexus’un incelemesine göre, Steam Deck’in pil ömrü bazı senaryolarda 87 dakikaya kadar inecek. Bu sürenin oynanan oyuna ve seçilen ayarlara bağlı olarak değişebileceği belirtiliyor.

Gamers Nexus tarafından gerçekleştirilen testlerde, Valve’ın taşınabilir konsolu yüzde 50 ekran parlaklığı ve tamamen kısık sesle çalıştırıldı. Devil May Cry 5’in yüksek ayarlar ve VSync aktif şekilde oynandığı senaryoda, Steam Deck’in pilinin iki saat içinde bittiği görüldü. VSync kapatıldığında ve oyun ayarları yükseltildiğinde ise pil ömrü 87 dakikaya kadar iniyor.

Bu süre, Valve’ın Steam Deck’in ürün sayfasında bahsettiği 2 saatlik sürenin hemen altında. Ancak bu sayıya da şüpheyle yaklaşmak gerekiyor. Valve’ın ürün sayfasında pil ömrünün 2 ila 8 saat arasında değiştiği belirtiliyor. Bu süreler arasındaki büyük farkın oynanan oyunlardan kaynaklandığı düşünülüyor. Bunu dikkate alan Gamers Nexus, Dead Cells’i Vsync aktif şekilde oynadığı ve bu ayarda pil ömrü 6 saat içinde tükeniyor.

Steam Deck kullanıcılarının hangi oyunlarla konsolu 8 saat boyunca çalıştırabileceği şu an için bilinmiyor. Ancak konsolun pil ömrü için verilen aralığın büyüklüğü, aynı zamanda kütüphanenin ne kadar geniş olduğunu gösteren bir işaret olarak değerlendirilebilir. Valve kısa süre önce konsol için oynanabilir oyun sayısının 100’ün üstünde olduğunu duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER