Eğlence

Steam Bitcoin ile yapılan ödemeleri kabul etmeyecek

steam bitcoinSteam Bitcoin ile yapılan ödemeleri bundan böyle kabul etmeyeceğini açıkladı. Steam’in sahibi olan oyun şirketi Valve tarafından yapılan duyuruda, kararın Bitcoin’in değerinin çok artması ve değişim hızının yüksekliği nedeniyle alındığı belirtildi.

Şirket, Bitcoin işlem ücretlerinin geçtiğimiz hafta itibarıyla işlem başına 20 dolara yaklaştığına dikkat çekti. Valve, Steam’de Bitcoin ile alışverişe izin verdiğinde bu rakamın 0,20 dolar seviyesinde olduğunu hatırlattı. Söz konusu işlem ücretlerini oyuncular karşılarken, Bitcoin’in değerinde yaşanan düşüşler de oyunların oyunculara olan maliyetini artırıyordu.

Eğer oyuncular işlemi tamamlarken Bitcoin’in değeri artarsa aradaki fark Steam tarafından oyunculara iade ediliyordu. Ancak bu iadenin işlem ücreti de oyuncuların cebinden çıkıyordu. Valve’dan yapılan açıklamada, 2017’de pek çok kişinin bu durumdan muzdarip olduğu belirtildi.

Kısacası, Bitcoin kurundaki değişimlerden doğan etkileri hem Steam hem de müşterileri kapatmaya çalışıyor. Ancak Bitcoin’in değerinin bu çalışmalar sırasında değişmesi, işleri daha da zor hâle getiriyor. Sanal para biriminin değişim hızının bu denli yüksek olması, Steam’e yormuş gibi görünüyor.

Geçtiğimiz hafta itibarıyla Bitcoin’in değeri 10 bin doların üzerine çıkmıştı. 10 bin dolar barajını geçmesine rağmen, hızından bir şey kaybetmeyen Bitcoin’in değeri hâli hazırda 14 bin 280 dolar seviyesine yükselmiş durumda. 2017’nin başından bu yana yüzde 933 oranında değer kazanan Bitcoin’in çıkışı, devletler tarafından da dikkatle izleniyor. Çin, Güney Kore ve Rusya gibi ülkeler, Bitcoin ve diğer sanal para birimleriyle ilgili olarak sıkı düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

Steam Bitcoin için kapıyı tamamen kapatmıyor

Steam Bitcoin konusundaki kararının gelecekte değişebileceğini belirtmeyi ihmal etmedi. Yapılan açıklamada, Bitcoin’in dengeye kavuşması durumunda yeniden Steam’in ödeme seçenekleri arasında yerini alabileceği ifade edildi. Ancak o güne kadar, Bitcoin sadece hâlâ alt ödemelerle veya işlem ücretleriyle uğraşan müşteriler tarafından kullanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER