Eğlence

Starfield Steam’de Skyrim’in rekorunu kırdı

starfield steam

Starfield’ın ticari açıdan başarılı bir oyun olacağı henüz piyasaya çıkmadan anlaşılmıştı. Eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan oyun, erken erişim döneminde de yüz binlerce kişi tarafından oynandı. Starfield Steam’de daha önce Skyrim’e ait olan eş zamanlı oyuncu sayısı rekorunu kırdı.

Starfield, erken erişim dönemi sırasında Steam’de eş zamanlı olarak 230 binden fazla kişi tarafından oynandı. Ardından oyunun tam sürümünün yayınlandığı tarih olan 6 Eylül’de ise Steam’de eş zamanlı oyuncu sayısı 269 bin 177’yi buldu. Starfield, çıkışının ardından 27 saat içinde tüm platformlarda 1 milyondan fazla eş zamanlı oyuncu tarafından oynandı.

Starfield Steam’deki rekorunu fazla zaman kaybetmeden geliştirdi. Oyun, Steam’de son olarak 330 bin 723 eş zamanlı oyuncuya ulaştı. Starfield böylelikle Steam’de daha önce 287 bin 411 oyuncuyla The Elder Scrolls V: Skyrim’e ait olan rekoru kırdı. Bu noktada oyunun Game Pass’te de mevcut olduğunu ve tüm platformlardaki eş zamanlı oyuncu sayısının Steam’dekinden çok daha fazla olduğunu belirtmekte fayda var.

Starfield Steam dışındaki platformlarda da popüler

Starfield’ın mevcut eş zamanlı oyuncu sayısının yapımcısı Bethesda için bir rekor olmadığını belirtmekte fayda var. Bundan 8 yıl önce yayınlanan Fallout 4, eş zamanlı oyuncu sayısında 472 bin 962’i görmeyi başarmıştı. Ancak Starfield’ın tüm platformlardaki eş zamanlı oyuncu sayısının 6 milyonu bulması, oyunu “Bethesda’nın en başarılı başlangıç performansı” niteliğini taşıyor.

Starfield Steam dışında Xbox Series X|S ve Game Pass’te mevcut. Şimdiden çok sayıda rekor kıran oyunun mevcut performansı bunlara yenilerinin de eklenebileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER