Eğlence

Yeni Starfield güncellemesi DLSS desteğini getiriyor

starfield steam

Bethesda’nın duyurusunu bir süre önce yaptığı bazı önemli özellikler Starfield oyuncularıyla buluşmaya başladı. Sürüm 1.8.86, sonunda kullanıcılara DLSS Süper Çözünürlük, Derin Öğrenme Kenar Yumuşatma (DLAA), Reflex Düşük Gecikme ve DLSS çerçeve oluşturma gibi desteklenen NVIDIA kart özelliklerini sunan DLSS desteğiyle birlikte geliyor. Böylelikle DLSS moduyla ilgili homurtuların kesilmesi hedefleniyor.

Güncelleme, DLSS’nin yanı sıra, üst düzey kartlara sahip kullanıcılara yardımcı olacak GPU performans optimizasyonlarını da içeriyor. Bethesda ayrıca bellek sızıntılarını ve diğer ilgili sorunları ele aldı. Oluşturucu iş parçacığını iyileştiren stüdyo, bir dizi başka kararlılık ve performans iyileştirmesi de yaptı. Grafik tarafında parlaklık ve kontrast kontrolleri eklendi ve ortam tıkanması, gölgelendirici derlemesi, HDR parlaklığı (yalnızca Xbox ve Windows 11), malzeme sorunları, kalabalık karakter gözleri ve daha fazlası ile ilgili sorunlara da çözüm getirildi.

Oynanış tarafında da bazı sevindirici yenilikler söz konusu. Artık envantere öğe eklemek zorunda kalmadan bir “tüketme düğmesi” aracılığıyla “dünyaya yerleştirilen yiyecekleri yiyebilirsiniz”. Bunun hoş bir dokunuş olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bethesda ayrıca gizliliği daha bağışlayıcı olacak şekilde ayarladı, Andreja’nın kafasının kalıcı olarak gizlenmesi sorununu çözdü, oyuncuların silah ateşlemesini engelleyebilecek bir sorunu çözdü, çıplak NPC’lerle ilgili bir sorunu çözdü, fare sorunlarını düzeltti. Oynanıştaki tutarsızlıklarla ilgili problemlere de çözüm getirildi.

Starfield 2023’ün en çok satan oyunlarından biri

Yeni özelliklerin beta testini bu ayın başlarında Steam’de test eden Bethesda, bu test neticesinde yeni özelliklerin yayınlamaya uygun olduğunu belirledi. Eylül ayında Digital Foundry tarafından yayınlanan bir raporda Starfield’in Nvidia ve Intel performansı için “orantısız derecede zayıf” tanımlaması yapılmış, Bethesda da bunun üzerine sürücü desteği konusunda Nvidia, AMD ve Intel ile “yakın” bir çalışma içinde olduğunu belirtmişti.

Starfield, 2023’ün en çok satan oyunları arasında yer alıyor. Bethesda tarafından verilen bilgiye göre, eylül ayının sonu itibarıyla oyunun oyuncu sayısı 10 milyonu bulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER