Eğlence

StarCraft 2 PC ve Mac üzerinde ücretsiz olarak indirilebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

starcraft 2StarCraft 2 bundan 7 yıl önce yayınlanmasına rağmen, hâlâ etkileyiciliğinden bir şey kaybetmiş değil. Artık hayranları oyunu PC ve Mac üzerinde herhangi bir ücret ödemeden oynayabilecek.

Blizzard bundan yaklaşık 10 gün önce Wings of Liberty paketinin oyunun “oynaması ücretsiz” versiyonunun içinde yer alacağını açıklamıştı. Bu sözünü zaman kaybetmeden yerine getiren şirket, çok oyunculu deneyimi de oynaması ücretsiz versiyonunun içine yerleştirdi.

Aktif bir Battle.net hesabına sahip olanlar, herhangi bir ücret ödemeden oyunu indirip oynayabiliyor. Battle.net hesabı bulunmayanların önünde hesap oluşturma konusunda herhangi bir engel bulunmuyor.

Blizzard, StarCraft oyuncularına ücretsiz paket kapsamında başka imkânlar da sunuyor. Co-Op (Ortak Operasyon) moduna da ücretsiz versiyonda erişilebiliyor. Raynor, Kerrigan ve Artanis gibi karakterlerle de bu modun tüm seviyeleri oynanabiliyor. Ancak diğer ortak operasyon komutanlarıyla sadece beşinci seviyeye kadar oynanabiliyor. Beşinci seviyenin üstüne çıkmak içinse oyunu satın almak gerekiyor.

Oyunu ücret ödemeden oynayanların ilk olarak kilitli çok oyunculu basamağına ulaşması gerekiyor. Bunun yolu, sıralamasız modda veya yapay zekâya karşı günün ilk 10 zaferini kazanmaktan geçiyor. Blizzard böylelikle sıralı deneyimin kalitesini korumayı amaçladığının altını çizdi.

Kısacası oyunun büyük kısmı ücretsiz. Ancak oyunun Co-Op modunda tüm kullanıcılara ulaşmak isteyenlerin belli bir ücret ödemeyi kabul etmesi gerekiyor.

Blizzard StarCraft 2 ile yeni tanışanların işini kolaylaştırıyor

Blizzard, StarCraft 2 4.0 ile oyunla yeni tanışanların işini de kolaylaştırıyor. Oyunculara RTS deneyimlerinin seviyesini açma fırsatını veren Blizzard, gerçek anlamda “çaylak” olanlara rehberlik ve tanıtım videolarıyla yardımcı oluyor.

İLGİLİ HABERLER