EğlenceTeknoloji

StarCraft II’nin on yaşının şerefine Blizzard’dan yeni bir güncelleme

starcraft 2

StarCraft II çıkalı yaklaşık on yıl oldu. Blizzard, oyunun çıkışının onuncu yıldönümünü kutlamak amacıyla bir yıldönümü güncellemesini herkese açık olarak test etmeye başladı. Bunun dahilinde StarCraft II‘nin temel oyunundaki ve üç genişlemesindeki her bir görev için yeni campaign başarısı sunuyor. Aynı zamanda oyuncuların kendi özelleştirilmiş campaign’lerini oluşturmasını sağlayacak imkanları veren değişiklikler de mevcut.

StarCraft II‘nin bu kadar uzun süre boyunca ortada kalmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi oyunlar içinde özelleştirilmiş campaign’ler sunma işini canlı tutmayı başarması oldu. Blizzard şimdi Warcraft III‘ün oyun editöründen bazı unsurları alıyor, StarCraft II‘nin arayüzünü daha kolay kullanılabilir hâle getiriyor.

Bu arada şirket, oyunun yeni olan tüm unsurlarını içeren kapsamlı bir blog yazısı da yayınladı. Oyunun yeni harita editöründe gelen yeniliklerin hepsi de bu yazıda detaylandırılıyor. Ayrıca yıldönümü yaması ile birlikte yeni bir dönüşüm lobisi de geliyor. Bunun sayesinde çoklu oyun modunda iki harita arasında hareket etmek kolaylaşacak. Oyunun varyantlar menüsü içine de yeni bir “Harekat” alt bölümü ekleniyor.

Teknik olarak Blizzard, 4.13 güncellemesinin herkese açık testiyle birlikte bu yenilikleri geçen salı gününden itibaren sunmaya başladı. Bu yıldönümü güncellemesinde gelen özelliklerden ne kadarının yeni olduğu, ne kadarının daha önceki yamalarda çıkmış özelliklerin yeniden ayarlanmış hâlleri olduğu ise bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER