Manşetler

Starbucks Türkiye: Kahve almanın en hızlı ve kolay yolu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

starbucks turkiyeStarbucks için “Dünyanın en popüler kahve zinciri” tanımlamasını yapmak pek yanlış olmayacaktır. Türkiye’de de çok sayıda mağazası bulunan Starbucks, mobil çağın oluşturduğu dijital dönüşümün nimetlerinden faydalanan şirketler arasına katıldı. Starbucks Türkiye mobil uygulaması sayesinde kahve severler, kahvelerine çok daha hızlı ve kolay biçimde ulaşabiliyor.

starbucks turkiyeStarbucks Türkiye mobil uygulaması, Starbucks Card tarafından sunulan fırsatları dijital ortama taşıyor. Daha önceden Starbucks Card sahibi olan kullanıcılar, bu kartı aktive ederken kullandıkları e-posta adresi ve şifre bilgileriyle uygulamaya giriş yapabiliyor. Daha önceden Starbucks Card’ı bulunmayan kullanıcılar ise yeni bir hesap oluşturarak uygulamaya girebiliyor. Kullanıcılar, uygulama üzerinden yeni bir Starbucks Card da oluşturabiliyor.

Uygulamaya giriş yapıldığında kullanıcıları Hesabım sekmesi karşılıyor. Bu sekme üzerinden kullanıcılar mobil ödeme yapabiliyor, kazandıkları yıldızların sayısını, uygulama tarafından kendilerine gönderilen mesajları ve hesap geçmişlerini görebiliyor. Mobil ödeme yap yazısına dokunulduğunda kullanıcılar Starbucks Card menüsüne yönlendiriliyor. Bu menü üzerinden kahvenin ödemesi yapılabildiği gibi, Starbucks Card’a para yüklemesi de gerçekleştirilebiliyor. Bu noktada uygulama üzerinden ödeme yapılabilmesi için Starbucks Card’da para yüklü olması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

starbucks turkiyeStarbucks Türkiye mobil uygulaması, Starbucks Card’ın yıldız kazanma özelliğini de dijital ortama taşıyor. Kullanıcılar Starbucks Card ile yaptıkları alışverişler sonucunda yıldız kazanıyor. Her 15 yıldız, kullanıcılara bir Tall boy içecek olarak geri dönüyor. Uygulama ilk kez kullanıldığında da yeni Starbucks Card sahiplerine ya da eski kartını uygulamaya tanımlayanlara bir Tall boy içecek armağan ediliyor. Hesabım sekmesindeki Mesajlar bölümünde kullanıcılar, Starbucks tarafından gönderilen mesajlar gösteriliyor. Hesap Geçmişi ise, tahmin edilebileceği üzere, Starbucks Card ile yapılan işlemlerin geçmişini görmeyi sağlıyor.

starbucks turkiyeUygulama içinde dolaşım ise ekranın sol üst kısmında bulunan liste ikonuna dokunulduğunda açılan gezinme çubuğu üzerinden gerçekleştiriliyor. Hesabım sekmesi üzerinden de erişilebilen Starbucks Card ve Yıldızlar gibi menülere bu çubuk üzerinden de ulaşılıyor. Çubuktan bunlara ek olarak Mağazalar ve Ürünler bölümlerine erişilebiliyor.

Mağazalar bölümünde tahmin edilebileceği üzere kullanıcıların mevcut konumlarına en yakın Starbucks mağazalarını görmek mümkün oluyor. Bu bölümde mağazalar harita üzerinde yeşil noktalarla gösteriliyor. Bu noktaların üzerine dokunulduğunda ilgili Starbucks mağazasına dair detayları görmek mümkün oluyor. Mağazaya olan uzaklık, mağazanın açık adresi, telefon numarası ve çalışma saatleri bu menüde görülebiliyor. Kullanıcılar, bu bölümde mağazalar için yol tarifi de alabiliyor.

starbucks turkiyeÜrünler sekmesi ise Starbucks’ın geniş yiyecek-içecek listesini daha yakından tanıma imkanı sağlıyor. Bu menüdeki yiyecek veya içeceklerden birinin üzerine dokunulduğunda söz konusu yiyecek veya içecekte alerjen madde olup olmadığını görülebiliyor. Ürünler sekmesine girildiğinde gelişigüzel seçilen bazı ürünler ön plana çıkarılsa da, sekmedeki arama kutusuna dokunulduğunda Starbucks’ta satın alınabilecek tüm ürünlere ulaşmak mümkün oluyor. Kısacası “Starbucks’ta ne içsem/yesem?” sorusunun cevabı bu sekme üzerinde bulunabiliyor.

Starbucks Türkiye mobil uygulaması hem iOS’te hem de Android’de aynı tasarıma sahip

Starbucks Türkiye mobil uygulaması, hem iOS’te hem de Android’de aynı tasarıma sahip. Bu da uygulama farklı cihazlarda kullanılsa bile aynı deneyimi yaşamayı sağlıyor. Starbucks Türkiye mobil uygulaması, Starbucks müdavimlerinin telefonlarında bulunması gereken uygulamalar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER