Eğlence

Jony Ive ışın kılıcı tasarımları konusunda J.J. Abrams’a “çok özel bir tavsiye” vermiş

star-wars-isin-kilici-160215

Star Wars serisinin yedinci filmi “Güç Uyanıyor”un fragmanında görülen yeni ışın kılıcı tasarımı, serinin hayranlarından farklı tepkiler almıştı. Sıradışı yeni ışın kılıcının tasarım sürecinde Apple’ın baş tasarımcısı Jony Ive’ın da parmağının olduğu ise The New Yorker dergisinde yayınlanan bir yazıyla ortaya çıktı. İngiliz tasarımcı için Ian Parker tarafından kaleme alınan kapsamlı profil yazısında Ive ile yedinci Star Wars filminin yönetmeni J.J. Abrams arasında geçen bir sohbetten de bahsediliyor.

Yazıda Ive ve Abrams’ın New York’taki düzenlenen bir partide yan yana oturduğu belirtilirken, Abrams gerçekleştirdikleri sohbette Ive’ın kendisine ışın kılıçlarının tasarımıyla ilgili “çok özel bir tavsiye” verdiğini dile getirdi. Ive’ın fikirlerinin yansımasının Güç Uyanıyor’da görüleceğini söyleyen Abrams, daha fazla detay vermekten kaçındı.

Ive daha sonra Abrams ile olan iletişimini bir sohbetten ibaret olarak tanımlarken, fragmandaki ışın kılıcını görmediğinin altını çizdi. Yeni ışın kılıcı için kafasındaki sıradışı vizyonu Ian Parker ile de paylaşan Ive, kılıcın daha ilkel, daha analog olması ve daha uğursuz gözükmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Abrams’ın Ive’ın tavsiyelerinin ne kadarını dikkate aldığı ve nasıl uyguladığı ise Star Wars serisi’nin yedinci filmi vizyona girince anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER