Eğlence

Star Wars Güç Uyanıyor LEGO ile video oyununa dönüştü

star wars guc uyaniyor

Star Wars Güç Uyanıyor, geçtiğimiz aralıkta vizyona girdiğinde hem büyük bir gişe başarısı yakalamış hem de popüler kültür sahnesini uzun süre işgal etmeyi başarmıştı. Ancak filme ait indirilebilir içeriklerin Battlefront Star Wars’a gelmeyeceğinin açıklanması, serinin hayranlarında ve oyun severlerde hayal kırıklığına yol açmıştı. Bu hayal kırıklığını telafi etmek içinse devreye LEGO ve TT Games girdi.

İki şirket, popüler serinin yedinci filmini video oyununa dönüştürdü. Karakterlerin LEGO figürleri şeklinde yansıtılacak olması ise oyun severlerin dileğinin biraz farklı biçimde de olsa kabul edildiğini gösteriyor. LEGO ve TT Games işbirliğinin sonucu ise YouTube’a sızan oyun fragmanı sayesinde açık biçimde görülüyor.

Oyuna dair sızıntılar, sadece fragmanının YouTube’da yayınlanmasıyla sınırlı değil. Henüz yayınlanmayan LEGO Star Wars Güç Uyanıyor’un izine Xbox Oyun Mağazası’nda da rastlanıyor. Mağazada yer alan ürün sayfasında oyunun 28 Haziranda yayınlanacağı bilgisinin yanı sıra, uzun sayılabilecek oynanabilir karakterler listesi de yer alıyor. Rey, Finn, Poe, BB-8, Kylo Ren ve Han Solo, oyundaki oynanabilir karakterler arasında bulunuyor. Multi-Builds adını taşıyan yeni oyun mekaniği ise oyunculara el becerileriyle bir şeyler inşa ederek ve yıkarak yeni yollar açma fırsatını sağlıyor. Oyunun “özel oynanabilir içerikler” ve serinin altıncı ile yedinci filmleri arasındaki boşluğu kapatma vaatleri, en tutkulu Star Wars fanatiklerini dahi heyecanlandıracak bir potansiyel taşıyor.

İLGİLİ HABERLER